Skip to main content

Wat is die wet soos God dit in die Tien Gebooie vasgestel het? – Psalm 119:18, 49-56

18Maak my oë oop dat ek die kragtige werking van u wet ervaar. (Ps 119:18)

49Gedenk die woord aan u kneg, omdat U my laat hoop het. 50Dit is my troos in my ellende, dat u belofte my lewend maak. 51Vermeteles het baie met my gespot; van u wet het ek nie afgewyk nie. 52Ek het gedink, o Here, aan u oordele van ouds, en ek het my getroos. 53Toorngloed het my aangegryp vanweë die goddelose wat u wet verlaat. 54U insettinge was gesange vir my in die huis van my vreemdelingskap. 55Here, in die nag het ek gedink aan u Naam, en ek het u wet onderhou. 56Dit het my deel geword, omdat ek u bevele bewaar het.” (Ps 119:49-56)

1. Die wet is een van die kragtigste werkinge van God in die lewe. Wat staan vir jou uit van die beskrywing van die wet in Psalm 119? Wat leer jy daaruit?

2. Die doel van die lees van die Bybel is dat God se wet ons deel word. Loof die Here dat sy Gees die wet in ons harte skrywe.

3. Lees die verse later vandag weer om jou te herinner dat die Tien Gebooie jou aan God se krag blootstel.

4. Jy kan later vanaand die verse weer lees in die konteks van Psalm 119 en my bydraes daaroor: Die hele Psalm 119 en Psalm 119:49-56 – ZAJIN – Onthou tog u woord aan u dienskneg.

View all posts in this series

Wie is God?


Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Maak 'n opmerking