Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (2)

 • Avatar

  Audrey

  |

  Hallo ds. Chris, die hele uitverkiesing spook al heelweek by my, ek het in n baie Geestelike huis en famielie groot geraak en dit voel as groot mens, raak die bybel moeiliker al leer mens elke dag en dit maak verskriklik bang, doen ek God se wil? Lewe ek reg? Maar nie te min, die skrifte van die week het my so laat wonder of ek gekies gaan word, en of my lewe waarlik reg gelewe word, Maandag se skrif het my so hard geslaan dat ek nie eens woorde gehad het nie, die woord sê moet nie onsteld wees nie, maar ek weet nie wat dit vir my beteken nie, die troos is meer dat ek nogsteeds moet glo, vertrou, lief hê en goed doe en so ook God prys, en dat ek glo dat ek verlos sal word. Maar dit laat mens nogsteeds wonder of ons altyd reg doen en God se wil, en vir die eerste keer in my lewe laat dit my verskriklik bang.

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Hi Audrey. Die Dordtse Leerreëls – ek plaas dit Saterdag – beklemtoon die volgende: “2.1.5 Verder is dit die belofte van die evangelie dat elkeen wat in die gekruisigde Christus glo, nie verlore sal gaan nie, maar die ewige lewe sal hê. Hierdie belofte moet aan alle volke en mense, aan wie God na sy welbehae die evangelie stuur, sonder enige onderskeid verkondig en bekend gestel word, met die eis tot bekering en geloof.” Talle en talle tekste in die Bybel verseker ons dat as jy in Jesus Christus glo, is jy gered, is jy uitverkies, en het jy die ewige lewe as ‘n geskenk van God ontvang – Joh 1:12; 3:36; 10:28; Rom 10:9-13; 1 Joh 5:10-13. Dit vra van ons doodgewoon om die Here met ons hele hart te aanbid, omdat Hy ons dié groot gawe gegee het, en in bekering en geloof te leef. En Hom te vertrou dat Hy ons sal bewaar om te kan volhard tot die einde toe. Ons sekerheid lê in Hom.

   Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie Evert, dit is my voorreg en plesier.

 • Avatar

  EJ De Vries

  |

  Dankie Ds dat jy jou insig op so ‘n wonderlike manier deel sodat ons toegerus die wereld in kan gaan.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Pieter, ja ek en Stefaan ken mekaar goed. Lekker om van jou te hoor. Jeremia is steeds baie toeganklik in terme van sy persoon, nie net sy boodskap nie. Hy spreek my aan in sy worstelende getrouheid. Jy is welkom om ons Tennebrae diens môreoggend van 09:00 af op Youtube te luister, want dit het twee koorstukke in waarin die orrel sterk leiding neem: https://www.youtube.com/channel/UChafgpWpfksQiVO47kaNuPw/. Baie seën vir jou ook.

 • Avatar

  Pieter de Jager

  |

  Hi Chris, ek het nogal dinge in gemeen met jou. Voel ek ken jou op n manier.
  1 Een van jou digitale vriende is my broer Stefaan de Jager.
  2 Ek het vir jou respek leer kry oor jou afwysing van die gaykultus.
  3 Die Woord is jou passie. Sterkte en seën toegewens met die bybelskool
  4 Ek deel jou voorliefde vir die profeet Jeremia. Ek is juis in hierdie tyd van isolasie met n studie besig oor die boek Jeremia. Ek glo dat hierdie profeet in besonder vandag aktueel is in die verkondiging van die goddelike gerig oor die wêreld.
  5. Julle het n pragtige orrel. Die beste in die suidelike halfrond! Ek self het saam met kweekskool studies ook KOD klasse aan die konservatorium van Stellenbosh geloop.
  Sëenwense vi n mooi bediening.
  Ek is VDM Emeritus in Reddersburg.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie Deon, dieselfde boodskap ook vir jou en jou geliefdes hierdie Paastyd.

 • Avatar

  Deon Raubenheimer

  |

  Beste Chris, ons dank God vir jou onwrikbare geloof, insig, wysheid en lering. Mag jy en jou geliefdes gesond bly, ook in dié tyd en nog lank gespaar bly om Sy werk voort te sit. Geseënde Paastyd, Groete in Christus, Deon

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Engela, Paulus haal Psalm 44:23 hier aan as bevestiging van die feit dat gelowiges nog altyd teenstand beleef het. Dit is oor gelowiges se lojaliteit aan God dat hulle gedurig (elke dag – reg oor die wêreld) aangevat en selfs doodgemaak word, soos wat ‘n mens met slagskape doen deur hulle keel af te sny. Maar, al is dit ook so, sê Paulus, is ons selfs meer as oorwinnaars deur Christus wat ons lief het en ons getuienis sal bevestig.

 • Avatar

  Engela

  |

  Goeienaand. Kan u asb vir my verduidelik wat Rom 8.36 beteken.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Ek het jou geregistreer Gawie. Welkom.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Daar is twee datums wat redelik vasstaan waartussen Jesus se geboorte moes plaasgevind het.

  Die eerste is die volkstelling waarvan die evangelies skryf. In Lukas 2:1-3 verbind Lukas die geboorte van Jesus aan keiser Augustus (regeer van 27 vC tot 14 nC) en goewerneur Sirenius van Sirië. Sirenius word met die volkstelling geassosieer. Dit het in 8-6 vC plaasgevind. Jesus is dus ná 8 vC gebore.

  Die tweede is die dood van Herodes die Grote wat as die koning geteken word gedurende die geboorte van Johannes die Doper sowel as Jesus die Christus in Lukas 1:5. Herodes is dood in 4 vC soos Josephus dit vermeld. Herodes se dood het volgens Josephus tussen ‘n maansverduistering en ‘n Paasfees gebeur. Daar was ‘n maansverduistering op 13 Maart 4 vC ongeveer 29 dae voor die Paasfees. Daar is ook ander moontlikhede, maar dié datum word deur baie geleerdes aanvaar. Jesus is dus voor 4 vC gebore.

  Daarom plaas ek die aankondiging van Johannes die Doper se geboorte waarskynlik in ongeveer 7 of 6 vC. Die aankondiging van Jesus se geboorte vind dan gedurende die loop van ongeveer 6 vC plaas, want dit vind ses maande later plaas soos ons in Lukas 1:26 lees.

  Dit gee genoeg tyd vir die sterrekykers om op te daag, want hulle besoek Jesus in ‘n huis in Bethlehem, nie meer in die grot nie (Matt 2:11), sowel as die kindermoord (Matt 2:16)

Prontuit die Waarheid