Skip to main content

Wat is die wet soos God dit in die Tien Gebooie vasgestel het? – Psalm 119:121-128

121Ek het reg en geregtigheid gedoen: gee my nie oor aan my verdrukkers nie. 122Wees borg vir u kneg ten goede; laat vermeteles my nie verdruk nie. 123My oë smag na u heil en na die belofte van u geregtigheid. 124Handel met u kneg na u goedertierenheid, en leer my u insettinge. 125Ek is u kneg; maak my verstandig, dat ek u getuienisse kan ken. 126Dit is tyd vir die Hereom te handel: hulle het u wet verbreek. 127Daarom het ek u gebooie lief, meer as goud, ja, as baie fyn goud. 128Daarom hou ek al die bevele aangaande alles vir reg; elke leuenpad haat ek. (Ps 119:121-128)

1. Hoe belangrik is dit om die wet en die waarheid daarvan na te volg ten spyte van teenstand en leuens?

2. Dink aan mense wat hulle lewe daaraan gewy het. Dank die Here vir hulle. Verbind jou daaraan om die Here in alles te gehoorsaam.

3. Lees die verse later vandag weer om jou te herinner aan jou belofte van gehoorsaamheid ten spyte van.

4. Jy kan later vanaand die gedeelte weer lees in die konteks van Psalm 119 sowel as my bydrae daaroor: Die hele Psalm 119 en Psalm 119:121-128 – AJIN – Insig lê anderkant die pyn van gehoorsaamheid.

View all posts in this series

Wie is God?


Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar