Skip to main content

Wat is die Bybel? – Eksodus 17:14; 34:27

Hamer en beitel – simbool van die skryfwerk op die tafels van die wet.

Die Here het toe vir Moses gesê: “Skryf op wat vandag gebeur het sodat julle dit altyd kan onthou. Bevestig aan Josua dat Ek Amalek se naam totaal sal uitwis.” (NLV)

Die Here het ook vir Moses gesê: “Skryf alles neer wat Ek vir jou sê. Dit is die bepalings van my verbond met Israel.” (NLV)

1. Dit is waar dit alles begin het. God wat sy woord op skrif stel ter wille van Josua en die hele volk. Wat leer jy uit die tekste van God se bedoeling met die Skrif?

2. Dink daaroor dat dit beide historiese gebeure sowel as etiese riglyne is wat eerste neergeskrywe is. Wat leer dit jou van die bedoeling van die Skrif?

3. Lees die gedeelte later vandag weer om jou aan die betroubaarheid van die Skrif te herinner.

4. Jy kan later vanaand die gedeeltes weer lees in die konteks van Eksodus 17 en 34 sowel as my bydraes daaroor: Eksodus 17 – Is die Here by ons of nie? en Eksodus 34 – Ek is barmhartig en genadig, maar Ek laat niks ongestraf nie.

View all posts in this series

Wie is God?


Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar