Vraag 30: Wat beteken die vergifnis van al jou sondes vir jou?

1. Wat beteken die vergifnis van al jou sondes vir jou?

2. Lees my antwoord en oordink dit.

Deur Jesus Christus se kruisdood het Hy my vir altyd met God versoen. God sal nooit weer aan my sondes dink nie. Christus het volkome voldoen aan God se geregtigheid, selfs al moet ek weens my sondige aard my lewe lank nog daarteen stry. Uit genade gee God aan my die geregtigheid van Christus sodat ek nooit in die oordeel van God sal kom nie.

3. Lees die verhaal van die eenheid wat Jesus deur sy kruisdood bewerk het in Efesiërs 2:11-22. Wat tref jou?

4. Lees my opmerkings daaroor. Oordink dit.

Ons is met God versoen en het nou deur een Gees toegang tot die Vader

Deur Christus se dood aan die kruis het Hy vrede tussen Jode en nie-Jode gebring. Deur sy liggaam aan die kruis te gee, het Hy die twee groepe één gemaak. Hy het in Homself die twee groepe tot een nuwe mensheid omskep. Deur sy dood aan die kruis het Hy die vyandskap beëindig. Só het Hy albei groepe in een liggaam met God versoen. Dit is aan Hom te danke dat albei groepe deur een Gees toegang tot die Vader het. Ons is dus medeburgers van hulle wat aan God behoort. Ja, ’n gebou waarin God deur sy Gees woon. God het dit goedgedink om met sy volle Goddelikheid in die Seun te woon, en om deur Hom alles met Homself te versoen. Deur die bloed van sy Seun aan die kruis het Hy vrede gemaak. Ja, deur Hom het Hy alles op die aarde en in die hemel met Homself versoen.

5. Lees die Heidelbergse Kategismus vraag en antwoord 56 oor die vergewing van die sondes en dink na oor die betekenis daarvan vir jou?

56 Vraag: Wat glo jy van die vergewing van die sondes?

Antwoord: Dat God, op grond van die voldoening van Christus, aan al my sondes en ook my sondige aard waarteen ek my lewe lank moet stry nooit meer (a) wil dink nie. Uit genade wil Hy aan my die geregtigheid van Christus skenk (b) sodat ek nooit in die strafgerig van God sal kom nie (c).

(a) 1 Joh 2:2; 1:7; 2 Kor 5:19. (b) Rom 7:23-25; Jer 31:34; Miga 7:19; Ps 103:3, 10, 12. (c) Joh 3:18; 5:24.

Is dit hoe jy oor die vergifnis van sondes dink en wat jy ook van God glo?

View all posts in this series

Wie is God?


Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Maak 'n opmerking

%d bloggers like this: