Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (2)

 • Avatar

  Frikkie Botes

  |

  Goeiedag Ds. Chris,

  Kan u assbeblief vir my teks verwysings stuur aangaande Jesus as die Seun van Dawid? Waar in die Ou Testament staan dit dat God vir Dawid gesê het dat Jesus Christus as die Verlosser uit Dawid se nageslag gebore sal word?

  In Rut 4 word verwys na Boas wat Naomi se Losser is en uit Boas en Rut se verhouding word Obed as voorvader van Dawid gebore. Verder word in Matteus 1 in die geslagsregister van Jesus word na Hom verwys as die Seun van Dawid.

  Ek sal graag van u wil hoor oor hierdie aangeleentheid.

  Baie dankie.
  Frikkie Botes

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Hi Frikkie, Josef word in die Matteus 1:20 “seun van Dawid” genoem wat hom met die geslagregister van Dawid verbind (vgl Luk 3:31). Daarna word dié titel regdeur vir Jesus gebruik (Matt 9:27; 12:23; 15:22; 15:22; 20:30-31; 21:9, 15; Mark 10:47-48; 12:35; Luk 18:38-39; 20:41) talle kere gekoppel aan die titel “Here” (Matt 15:22; 20:30-31) of “Christus” (Mark 12:35; Luk 20:41) wat Jesus se goddelikheid aantoon. Oral in die OT waar van die belofte van die Messias of Gesalfde gepraat word, dui dit op profesieë wat in Jesus in vervulling gegaan het (Ps 2:2 – vgl Hand 4:26 wat dit met Jesus verbind; Ps 18:51; 20:7; 132:10, 17; Dan 9:25-26; Hab 3:13). Messias = Gesalfde in Hebreeus = Christus in Grieks (vgl Joh 1:42; 4:25 waar dit op Jesus van toepassing gemaak word). Die verwysing na Rut is inderdaad opgeneem in die geslagsregister van Jesus om Hom na die mens as die Seun van Dawid te identifiseer.

   Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Andrew, ons deel boonop ‘n van! En dieselfde redding! Groete.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Watter tipe inligting soek jy daaroor?

 • Avatar

  Andrew Van wyk

  |

  Hi naand se ek wil net dankie se die booskape wat ek lees dankie vir die Here vir dit ek is grade 5 uit die skool uit Maar die Here het my kom ret en verlos
  Die Here het my vry gemaak ek waardeur die booskape Baie dankie

 • Avatar

  Willem

  |

  Gee my meer inligting oof evangelistiese bediening en genesing

 • Avatar

  Noeline Johanna Stofberg

  |

  Dankie Chris !

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Wonderlik Marietjie, ek word telkens bemoedig deur mense wat – soos ek – vreugde in God se Woord vind. En ek is bly ek kan bydrae om die Woord oop te sluit, ook vir jou.

 • Avatar

  Marietjie van Niekerk

  |

  Ek het laas jaar met lockdown begin om die Bybel deur te lees. Maar eers tydens die 12 klein profete die Bybelskool ontdek. Watter wonderlike skat en diep onrdekking.
  Ds Chris, baie dankie vir jou omvattende bybelstudie. Ek begin vandag die Nuwe Testament en vertrou sit gaan n reis wees tot groot insig en diepte. Groete van Jeffreysbaai

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie, en jy is reg. Daardie boodskap moet ook in die lig van die hele boodskap van die Bybel uitgelê word.

 • Avatar

  Francois

  |

  Baie dankie Ds Chris vir jou refleksie oor 1 Timoteus 2:8-15. Dit bring perspektief en onderstreep dat dit gaan oor die Boodskap en nie die debat nie.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jaco, ja, ons raak deel van die ware Israel, soos Paulus daaroor skrywe in Romeine 9-11.