Skip to main content

Wat is jou enigste troos in lewe en dood? – Filippense 1:20-21

Dit is my strewe en hoop dat ek nooit iets sal doen waaroor ek my sal hoef te skaam nie. Ek wil eerder, soos nog altyd, ook nou in my hele bestaan – of ek bly leef en of ek moet sterf – Christus met volle vrymoedigheid verheerlik. Want vir my is die lewe Christus, en die sterwe wins. (NLV)

1. Paulus sit in die tronk met die skryf van hierdie brief. Een passie dryf hom, om in alles die Here alleen te verheerlik. Hy wil nooit enigiets doen waaroor hy hom sal hoef te skaam voor God nie. Hoe help dit jou om anders oor jou eie uitdagings en geloofstryd te dink?

2. Paulus kan die onsekerheid van sy omstandighede – of hy bly leef en of hy moet sterf – hanteer, omdat die lewe vir hom Christus is, net soos wat die sterwe vir hom Christus is. Sterwe is dus wins. Hoe kan jy dit self meer en meer regkry?  

3. Lees die verse later vandag weer om jou te herinner daaraan dat die Here Jesus Christus die sentrum van jou lewe en daarmee ook van jou sterwe is.

4. Jy kan later vanaand die gedeelte weer lees in die konteks van Filippense 1 sowel as my bydrae daaroor: Filippense 1:12-2:4 – Wees eensgesind na buite en na binne.

View all posts in this series

Wie is God?


Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar