Skip to main content

Psalm 119:25-32 – DALET: Die pad van u bevele volg ek geesdriftig

Psalm119-daletEk verkneukel my in die vernuftigheid van die Psalmis wat in hierdie vierde gedeelte – waarvan elke reël begin met die letter DALET – regdeur die ander groot woord van God se pad met ons inspan om sy boodskap oor te bring.  Dit is die woord DÊRÊG (pad) wat ook met ‘n Dalet begin.

Let op hoe hy aan die een kant oop en eerlik voor die Here kom en sy eie lewenspad met die Here deel (119:26) wat uiteraard ook kommer insluit (119:28) en die problematiek van bedrog (119:29).  En wonder bo wonder het die Here hom geantwoord deur hom sy voorskrifte te gee sodat hy God se pad kan verstaan en daarvolgens – of meer korrek – daarop kan wandel.

Dit is die pad van God se opdragte, van eerlikheid, en van God se bevele.  Daarom leer die Psalmis by God sy voorskrifte, vra hy dat God hom sal help om sy opdragte te verstaan: “sodat ek oor u wonders kan nadink.”  Hy verlaat hom ook heel pertinent op God se genade, want in die lig van die wet se eise is dit presies wat hy nodig het (119:29)!

En soos hy God se beslissings en bepalings agterkom, hou hy dit voor oë, hou hy daaraan vas in die gebed dat die Here hom nie beskaamd sal laat staan nie: “Die pad van u bevele volg ek geesdriftig, want U verruim my insig.

Die Woord is regtig ‘n huis om in te woon.  Soos ‘n mens groei in die insig en begrip van God se pad met jou, neem sy wil vorm aan soos ‘n huis waarin jy vertroud raak met die kamers en die lewe wat daarin moontlik is.

View all posts in this series

Psalms


Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Maak 'n opmerking

 • Chris van Wyk on Jeremia 19:14-20:18 – Vervloek is die dag waarop ek gebore isDie presiese betekenis van die term "blok" is onduidelik. Dit word gewoonlik geïnterpreteer as verwysend na een of ander instrument of plek van inperking en straf, bv. 'n inperking wat beweging beperk, gewoonlik beskryf as bestaande uit 'n raamwerk met gate waarin die voete (en soms die hande) van '…
 • ELRETHA VAN DER MERWE on Jeremia 19:14-20:18 – Vervloek is die dag waarop ek gebore isDag. Dankie vir die verduideliking van die doel van die Blok waarin Jeremia vas geskroef was in die Benjaminspoort. Ek kry nou meer begrip daarvoor. Verstaan ek reg dis soos 'n persoon wat se hande beidekante van sy kop in n stuk hout vas gemaak is of is dit iets anders. Baie Dankie
 • Chris van Wyk on HoogliedEk sal jou registreer. Jy moet net op die skakel in die e-pos wat vir jou gestuur word van Wordpress af, klik, om dit goed te keur. Ek sal jou selnommer ook by Whatsapp byvoeg.
 • Anne Enslin on HoogliedEk leer so baie by julle sal graag wil aansluit.
 • Chris van Wyk on Eksodus 30Jy kan by YouVersion se Bible app die 2020-vertaling gratis op jou selfoon kry.
 • Willie on Eksodus 30Baie dankie vir die uitleg wat jy gee hoofstuk vir hoofstuk. Ek het egter ñ probleem. Ek het die afrikaans en engelse vertaling vers vir vers gekry. Dit wil voorkom asof dit deur een of ander app direk vertaal is in afr. Waar kan ek die nuwe afrikaanse vertaling kry om op my selfoon af te laai asseb…
 • Chris van Wyk on Jesaja 1 – Julle ken My nieHi, dit is Bybels, ja. Ek verduidelik dit hier: https://bybelskool.com/category/uitverkiesing/
 • Joan on Jesaja 1 – Julle ken My nieKan u asb vir my die uitverkiesing verduidelik? Is dit Bybels?
 • Frank Pronk on Psalm 46Hallo Chris Ja ek glo dat ons almal n versugting het na die nuwe bedeling en die Nuwe Jerusalem. Ek wil iets deel wat ek vroeer die maand baie duidelik in my gees gekry het terwyl ek geslaap het . Die woorde het as volg gekom. " Die sewende wonderwerk van die sewende wereld - is die Israeliete" Ek d…
 • Chris van Wyk on Psalm 71Sy het die Here gedien met haar hele hart en eerder my met huisbesoek bemoedig as wat ek dit vir haar gedoen het. Sy was een van die pilare van ons geloofgemeenskap.
 • Neels Fourie on Psalm 71More dr vertel my meer van tannie phoebe
 • Chris van Wyk on 1 Kronieke 28-29Groete!
 • Wansen Engelbrecht on 1 Kronieke 28-29Baie dankie. Groetnis Wansen Engelbrecht Klerksdorp
 • Chris van Wyk on Genesis 1:1-2:3Is dit op 'n selfoon?
 • Johan Kirsten on Genesis 1:1-2:3Middag Chris. Ek merk dat as jy op die "menu" hierbo tik, die blok wat aan die linkerkant verskyn, blanko is. Daar is wel "onsigbare" skakels wat jou na die verskillende bladsye neem. Groete. Johan