Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (2)

 • Avatar

  Vince Aslett

  |

  Ek lees vandag op oor die bedoeling van wat Jesus vir Petrus gesê het “Jy is n rots…” en ek lees deur n paar kommentare op soek na n moontlike iterpretasie; Kry wat die Rooms Katolieke en ook die Protestante glo wat nie heeltemal vir my n antwoord gee nie. So in die ry, luister ek na Prof Wentzel Coetzer se Seën program. Hy gee toe nog n alternatief, in dat toe Jesus dit vir Petrus gesê het, was hy nog glad nie die rots nie, Jesus het egter die potensiaal in Petrus gesien en het geweet dat hy n groot prediker sal wees, al het Petrus dit self nie gesien nie. Dalk iets wat ons kan deurtrek na vandag toe? Sien ons in ons eie mense om ons die potensiaal of al die mislukkings?

  Reply

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Rooms-Katolieke fokus op Petrus as leier en Protestante op sy belydenis as die rots van die kerk. Jou voorstel beteken dan dat Jesus potensiaal raakgesien het, wat raakpunte het met die RK siening. Interessant! Ek dink al drie interpretasies kan ingelees word in die teks, en hang maar af van met watter bril 'n mens kyk en wat jy daarmee wil maak. In die prof se voorstel kan 'n mens dan met 'n meer waarderende ingesteldheid na ander kyk. 'n Mens kan ook natuurlik die potensiaal van God se kant af inlees: dws Jesus het geweet wat Hy met Petrus gaan doen, dws die potensiaal wat daar in Homself is om in Petrus te belê …

  Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  San-Mari Hattingh

  |

  Goeie Naand, kan ek ook asb die bostaande inligting kry.

 • Avatar

  Marelize

  |

  goeie middag ek het ook ‘n taak oor ballingskap , kan u asb vir my ook inligting stuur?

 • Avatar

  Suzette

  |

  Goeie more, kan u asb. ook bogenoemde epos met inligting oor ballingskap aan my stuur. Ek soek ook graag die naam van die boek vir verdere studie.
  Groete

 • Avatar

  Wilmeri Nel

  |

  Goeie naand,
  Ek het ‘n taak soos Jeanelle oor Ballingskap, sal u my asb kan help met meer inligting oor Ballingskap?

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jeanelle – ek het vir jou ‘n bietjie inligting gestuur direk na jou e-pos van ‘n boek wat ek het wat jou op die regte spoor kan plaas.

 • Avatar

  jeanelle

  |

  Goeie more,
  Ek moet vir ‘n taak skryf oor Ballingskap, ek moet verduidelik hoe God Ballingskap beeindig of beplan om te beeindig uit die ou testament, asook hoe dit vandag beeindig kan word. Ek moet ook ‘n voorbeeld van Ballingskap uit die ou testament verwys. Sal u my asseblief met die taak kan help?

Prontuit die Waarheid