Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (2)

 • Avatar

  Vince Aslett

  |

  Ek lees vandag op oor die bedoeling van wat Jesus vir Petrus gesê het “Jy is n rots…” en ek lees deur n paar kommentare op soek na n moontlike iterpretasie; Kry wat die Rooms Katolieke en ook die Protestante glo wat nie heeltemal vir my n antwoord gee nie. So in die ry, luister ek na Prof Wentzel Coetzer se Seën program. Hy gee toe nog n alternatief, in dat toe Jesus dit vir Petrus gesê het, was hy nog glad nie die rots nie, Jesus het egter die potensiaal in Petrus gesien en het geweet dat hy n groot prediker sal wees, al het Petrus dit self nie gesien nie. Dalk iets wat ons kan deurtrek na vandag toe? Sien ons in ons eie mense om ons die potensiaal of al die mislukkings?

  Reply

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Rooms-Katolieke fokus op Petrus as leier en Protestante op sy belydenis as die rots van die kerk. Jou voorstel beteken dan dat Jesus potensiaal raakgesien het, wat raakpunte het met die RK siening. Interessant! Ek dink al drie interpretasies kan ingelees word in die teks, en hang maar af van met watter bril 'n mens kyk en wat jy daarmee wil maak. In die prof se voorstel kan 'n mens dan met 'n meer waarderende ingesteldheid na ander kyk. 'n Mens kan ook natuurlik die potensiaal van God se kant af inlees: dws Jesus het geweet wat Hy met Petrus gaan doen, dws die potensiaal wat daar in Homself is om in Petrus te belê …

  Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Andrew, ons deel boonop ‘n van! En dieselfde redding! Groete.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Watter tipe inligting soek jy daaroor?

 • Avatar

  Andrew Van wyk

  |

  Hi naand se ek wil net dankie se die booskape wat ek lees dankie vir die Here vir dit ek is grade 5 uit die skool uit Maar die Here het my kom ret en verlos
  Die Here het my vry gemaak ek waardeur die booskape Baie dankie

 • Avatar

  Willem

  |

  Gee my meer inligting oof evangelistiese bediening en genesing

 • Avatar

  Noeline Johanna Stofberg

  |

  Dankie Chris !

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Wonderlik Marietjie, ek word telkens bemoedig deur mense wat – soos ek – vreugde in God se Woord vind. En ek is bly ek kan bydrae om die Woord oop te sluit, ook vir jou.

 • Avatar

  Marietjie van Niekerk

  |

  Ek het laas jaar met lockdown begin om die Bybel deur te lees. Maar eers tydens die 12 klein profete die Bybelskool ontdek. Watter wonderlike skat en diep onrdekking.
  Ds Chris, baie dankie vir jou omvattende bybelstudie. Ek begin vandag die Nuwe Testament en vertrou sit gaan n reis wees tot groot insig en diepte. Groete van Jeffreysbaai

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie, en jy is reg. Daardie boodskap moet ook in die lig van die hele boodskap van die Bybel uitgelê word.

 • Avatar

  Francois

  |

  Baie dankie Ds Chris vir jou refleksie oor 1 Timoteus 2:8-15. Dit bring perspektief en onderstreep dat dit gaan oor die Boodskap en nie die debat nie.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jaco, ja, ons raak deel van die ware Israel, soos Paulus daaroor skrywe in Romeine 9-11.