Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (3)

 • Avatar

  Alida Bothma

  |

  Hi Chris, hierdie week se gedeeltes is baie gelaai met soveel uitsprake wat Jesus maak. Die gedeelte wat my die meeste aangegryp het, is eintlik die gedeelte in Matteus waar Jesus waarsku teen die skrifgeleerdes en Fariseers en waar Hy huigelary veroordeel. Ek het net so bewus geword daarvan hoe ons elkeen individueel, maar ook as gemeente en kerk as die liggaam van Christus moet self-ondersoek doen oor al hierdie eienskappe van die ingesteldheid van die Fariseërs en waar dit nie dalk by ons (onbewustelik) teenwoordig is nie. Wat van 'n 'kritiese gees' wat so dikwels voorkom in die midde van die kerk, en hoeveel keer stenig ons nie ook profete wat ons nie as profete raaksien in ons gemeenskap nie (daar dink ek dadelik aan ons in die apartheidsdae) maar ons moet op onsself let dat dit nie oor en oor gebeur nie. Toe ek hierdie gedeelte gelees het, het ek weer gaan terugkyk na 'n hoofstuk “The Pharisees' struggle with the Holy Spirit” uit die boek “Communion with God” wat Mark Virkler geskryf het.(Die praktiese werkboek). Daar het hy o.a. 'n vraelys om in diepte jou eie gedagtes en motiewe met 'n fynkam deur te gaan – 'n baie sinvolle oefening!

  Reply

 • Avatar

  Alice Steenekamp

  |

  Hello my naam is Alice , en ek woon in Alberton JHB. Ek het op julle bybelstudie op die wed afgekom wat n wonderlike studie so geesvervul baie dankie. Ek wil net graag weet ek het net vanaf Markus 10:46-11:25, waar kan el vanaf Markus 1 kry asb.
  Mag God julle seen vir die werk wat julle vir HOM doem.
  Geseende dag.

  Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Delene

  |

  Baie dankie vir aanvaarding Chris. Ek vind al die studies interesant, maar my konsentrasie word weggelei ek het al alles probeer, maar is baie moedeloos.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Petrus, onthou Hebreërs 11 is ‘n terugblik op daardie geskiedenis. As ‘n mens na Moses se hele verhaal kyk dan het hy met die roeping om die volk uit die land Egipte na Kanaän te lei hom afgesny van die farao se huis (met al die voorregte wat dit vir hom ingehou het) en hom geskaar by die slawevolk om hulle te verlos in gehoorsaamheid aan God se opdrag. Die eerste 40 jaar van sy lewe het hy in die farao se huis gelewe. Die volgende 40 jaar in die woestyn in voorbereiding vir sy opdrag. Die laaste 40 jaar het hy sy volk Israel uit Egipte, deur die woestyn, tot by Kanaän gelei. Hy was dus nie bang vir die koning nie, want hy het onbevreesd die plae aangekondig, en aan die einde daarvan doodgewoon die volk uitgelei en met die Here as Beskermer die pad gevat deur die woestyn.

 • Avatar

  Pieter

  |

  Naand Ds Chris
  Dankie dat jy ons ingelig oor die nuwe Discrimanation bill wat die regering wil deurvoer om ons geloof nog verder te wurg. Ek glo elke Christen moet moeite doen om die Bill te lees op julle web blad skakel en die template vorm in te vul en in te stuur voor sluitings tyd.
  Groete
  Pieter

 • Avatar

  Petrus

  |

  Beste Chris

  Dankie weereens vir die genot wat jy met die skrywes tot my Bybelstudie tyd bring.

  Ek is pas klaar met Deuternomium en het ‘n vraag omtrent die aanhaling uit Hebr 11 wat my al jare “deurmekaar” maak. Dit se dat Moses geweier het om die seun van Faro se dogter genoem te word? Hy het verkies om sleg behandel te word saam met die volk?(Het hy dan nie in die paleis gewoon nie?)
  Dan, hy het Egipte verlaat sonder dat hy bank was vir koning?
  Dalk lees ek dit mis in die verhale rondom sy lewe in Egipte voor hy “gevlug” het, maar ek sien nie die boodskappe nie.
  Mooi dag vir jou.

 • Avatar

  Marietjie van Niekerk

  |

  Baie dankie Ds Chris vir hierdie besonderse reeks van gebed. Dit was vir my baie insiggewend en van blywende waarde. Ook verdieping in gees en Woord kennis.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi, ja, daar is. Ek sal dit binnekort hier plaas.

 • Avatar

  Pierre van Wyk

  |

  Baie dankie, Is daar dalk ‘n uitdeelstuk beskikbaar vir die uur van gebed.?