Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (1)

 • Avatar

  stephanbothma

  |

  Oor die gedeelte van die afkap van jou hand of voet of die uitpluk van jou oog het ek onlangs 'n interpretasie van Dallas Willard gelees wat vir my baie sinvol klink. Hy voer aan dat Jesus daardiie voorbeelde gebruik om te wys op die absurditeit van die Fariseërs en skrifgeleerdes se wettiese benadering. In hulle oë kan aan die wet voldoen word, en goedheid dus bereik word, deur die doen van sonde te vermy. In hierdie voorbeeld doen jy dit deur eenvoudig liggaamsdele te amputeer. “Then you would roll into heaven a mutilated stump.”! Jesus se lering is deurgaans presies die teenoorgestelde, sê hy. Die verminkte liggaan kan nog steeds 'n bose hart hê. Die vraag moenie wees wat jy doen of kan doen nie, maar wie jy is. Maw wat sou jy doen as jy kon. Soos Jesus in Markus 7:21-23 sê: “Van binne af, uit die hart, kom …” al die slegte goed wat daar gelys word. Die goedheid van die koninkrykshart, daarteenoor, is so vol van liefde vir God en jou naaste dat dit die baie vorms van boosheid verdring.

  Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  San-Mari Hattingh

  |

  Goeie Naand, kan ek ook asb die bostaande inligting kry.

 • Avatar

  Marelize

  |

  goeie middag ek het ook ‘n taak oor ballingskap , kan u asb vir my ook inligting stuur?

 • Avatar

  Suzette

  |

  Goeie more, kan u asb. ook bogenoemde epos met inligting oor ballingskap aan my stuur. Ek soek ook graag die naam van die boek vir verdere studie.
  Groete

 • Avatar

  Wilmeri Nel

  |

  Goeie naand,
  Ek het ‘n taak soos Jeanelle oor Ballingskap, sal u my asb kan help met meer inligting oor Ballingskap?

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jeanelle – ek het vir jou ‘n bietjie inligting gestuur direk na jou e-pos van ‘n boek wat ek het wat jou op die regte spoor kan plaas.

 • Avatar

  jeanelle

  |

  Goeie more,
  Ek moet vir ‘n taak skryf oor Ballingskap, ek moet verduidelik hoe God Ballingskap beeindig of beplan om te beeindig uit die ou testament, asook hoe dit vandag beeindig kan word. Ek moet ook ‘n voorbeeld van Ballingskap uit die ou testament verwys. Sal u my asseblief met die taak kan help?

Prontuit die Waarheid