Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (4)

 • Avatar

  Vince Aslett

  |

  Chris
  Baie dankie vir n ongelooflike Bybelstudie – dit was n groot blessing vir my as persoon, asook vir baie in ons manne bediening. Dankie vir die harde werk en toewyding. Laat weet my asb waneer die volgende een begin.
  Groete Vince

  Reply

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Vince
  Ek het jou bydraes geniet deur die afgelope paar weke. En julle is baie welkom om die volgende rondte in te skakel. Ek beplan tans om 1 en 2 Konings deur te werk in so 'n 6 weke in die tweede kwartaal. Die verhaal fokus veral op die pad van die Here met sy volk, soos 'n mens dit raaksien in die lewe van drie groot karakters, Salomo, Elia en Elisa, sowel as in 'n klomp kleiner karakters, konings en gewone mense (Nabot), en ek sien uit daarna om die betekenis daarvan saam met julle te ondersoek. Ek sal detail daaroor binnekort publiseer, en moontlik ook iets skryf oor die evangelie van Thomas wat ons volgende Woensdag hier by ons in die gemeente gaan lees.

  Reply

 • Avatar

  Walter

  |

  Hoe moet ons Markus 16:18 verstaan? Dat daar wondertekens sal wees maar sekerlik tog nie dat hierdie wondertekens by alle gelowiges teenwoordig sal/moet wees nie?

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Jy is reg. God gebruik soms wonderwerke in die lewe van gelowiges, soos ons lees van Paulus wat niks oorgekom het toe ’n slang hom gebyt het nie (Hand 28:5). Net so het die dissipels siekes gesond gemaak (reeds in die evangelies, bv Matt 10:1, maar ook hierna, soos ons lees in Hand 3:7–8). Maar dit is nie almal beskore nie, soos ons duidelik lees in 1 Kor 12:27-30 dat almal nie die gawes van wonderdade en gesondmaking het nie.

   Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  San-Mari Hattingh

  |

  Goeie Naand, kan ek ook asb die bostaande inligting kry.

 • Avatar

  Marelize

  |

  goeie middag ek het ook ‘n taak oor ballingskap , kan u asb vir my ook inligting stuur?

 • Avatar

  Suzette

  |

  Goeie more, kan u asb. ook bogenoemde epos met inligting oor ballingskap aan my stuur. Ek soek ook graag die naam van die boek vir verdere studie.
  Groete

 • Avatar

  Wilmeri Nel

  |

  Goeie naand,
  Ek het ‘n taak soos Jeanelle oor Ballingskap, sal u my asb kan help met meer inligting oor Ballingskap?

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jeanelle – ek het vir jou ‘n bietjie inligting gestuur direk na jou e-pos van ‘n boek wat ek het wat jou op die regte spoor kan plaas.

 • Avatar

  jeanelle

  |

  Goeie more,
  Ek moet vir ‘n taak skryf oor Ballingskap, ek moet verduidelik hoe God Ballingskap beeindig of beplan om te beeindig uit die ou testament, asook hoe dit vandag beeindig kan word. Ek moet ook ‘n voorbeeld van Ballingskap uit die ou testament verwys. Sal u my asseblief met die taak kan help?

Prontuit die Waarheid