Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (2)

 • Avatar

  Vince Aslett

  |

  Ek moet dankie sê, ek geniet hierdie Bybelstudie baie. Dis vir my so ongelooflik dat daar op so baie plekke en maniere in hierdie twee weke se lees bewys is dat Jesus God is, dat dit verstommend vir my is dat iemand enigsins daaraan kan twyfel. Meskien deur wat ek (hopelik reg) besef het toe ek vandag se stukkies lees, is dat kennis, geleerdheid en selfs beroepe nie noodwendig die nodige insig aan jou gaan gee nie, jy kry dit slegs waneer jy deel van Jesus se binnekring is. Dit wil sê. in n verhouding met Hom staan. Dan word dit ge-openbaar deur die Heilige Gees – Dis net genade!!

  Reply

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Jesus se Goddelikheid word so helder in Markus geteken, en in die res van die Nuwe Testament, dat 'n mens wonder hoe mense enigsins Dan Brown se wanvoorstelling van die kerk se aanvaarding van Jesus se Goddelikheid ernstig kan neem. Jy kan die getuienis van die NT verwerp – tot jou ewige skade, bygesê – maar jy kan nie met enige intellektuele integriteit sê dat die kerk eers 400 jaar later Jesus se Goddelikheid aanvaar het nie. Maar, interessant, die binnekring in Markus se verhaal tree baie keer op soos die buitestaanders! Kyk maar later in die week wat ek vir Vrydag geskryf het oor wat gebeur met die vermeerdering van die brood en Jesus wat loop op die see …

  Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Bollie Liebenberg

  |

  Ja, om te dink, dit is die NAAM van Jesus wat so kragtig en Heilig is, mag die Heilige Gees aans ons net meer en meer Sy Grootheid en Heiligheid bekend,sodat ons Hom ten volle kan ken!

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Ek e-pos dit vir jou. Watter simbole verwys jy na?

 • Avatar

  Gerda

  |

  Kan jy asseblief vir my hierdie 100 bladsye epos – ek wil weet waarom die simbole gebruik word – glo dit sal vir my duideik word uit u studie.
  Baie dankie

 • Avatar

  David Cromhout

  |

  Dankie Jesus vir die wonderlike vooreg om Wonders in U naam te mag doen Prys U naam

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Ek maak so, Rence-Marié, Groete en seën.

 • Avatar

  Rence-Marié

  |

  Beste Dr van Wyk
  Sal u asseblief vir my d 4 evangelies langs mekaar stuur.
  Baie dankie vir u werk
  Groete

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Hannes. Ek het gekies om daardie nie te hanteer nie, om mense nie te oorlaai nie.

 • Avatar

  Hannes

  |

  Goeie dag Dr van Wyk
  Jammer om te pla.
  Die volgende Leesrooster 2021: Bybelskool bydraes vind ek nie. U hulp sal waardeer word.
  Handelinge 10:34- 43, Jesaja 25:6-9, Psalm 118: 1-2,14-24 en Markus 16: 1-8.
  Baie dankie.

 • Avatar

  Pippie

  |

  Baie dankie vir die Bybelskool.
  V23 lees ek nou anders – “as julle vir mense hulle sondes vergewe, word dit hulle deur God vergewe” – om te vergewe is so belangrik