Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (1)

 • Avatar

  Elzan

  |

  Baie dankie hiervoor. Wat my tref is die smart wat hy moet eet. Hoeveel van ons kan die daarmee assossieer nie! En om te verstaan dat dit n moeilike proses is om dit ten goede te laat werk. Dit val my op dat die beelde in die visioene bekende beelde was uit die mitologie/godsdiens van daardie tydperk. Die “leeu van babylon” n bekende uitbeelding (ook op die befaamde poorte), verwant aan beide die heerser sowel as die godin Ishtar (godin van die hemel,van fertiliteit en oorlog: n energieke simbool dus), die arend, wat ook die siel vervoer (vlerke is orale in die beelde van die tyd te sien), so ook die wiel. Maar laat ek julle nou nie hier verveel nie! My bron is n ou boek “Myths of Babylonia & Assyria deur D.A. Mackenzie. As iemand sou belangstel: Google gerus “images legends and myths of ancient Babylon”, of “images religion middle east 600 bc”..(Mackenzie vermoed ‘n invloed van antieke Hinduisme, so bv die “wheel of life” en die “eagle Garuda.” )

  Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Pietie

  |

  More
  Geseënde dag vir jou en jou gemeente.
  Dankie vir alles wat jy doen.
  Weskus groete

 • Avatar

  hendrik

  |

  more CHRIS , Chris ons huiskerk [ sellgroep ] wil graag die twee boeke van Petrus bestudeer , is daar enige boeke of leestof wat jy sal aanbveel ?

  n Geseende dag

 • Avatar

  Magdel van Tonder

  |

  Dit is vir my ‘n baie groot voorreg om deel van hierdie Bybelskoolfamilie .te wees. Elke boodskap vul my lewe meer en meer met Christus.

 • Avatar

  San-Mari Hattingh

  |

  Goeie Naand, kan ek ook asb die bostaande inligting kry.

 • Avatar

  Marelize

  |

  goeie middag ek het ook ‘n taak oor ballingskap , kan u asb vir my ook inligting stuur?

Prontuit die Waarheid