Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (2)

 • Avatar

  Laetitia De Villiers

  |

  ANTIOCHIë IN PISIDIë: Almal weet van die Antiochië [teen Sirië] waar volgelinge die eerste keer Christene genoem is, maar uiters min weet van Antiochië in Pisidië. Tog is dit baie belangrik en interessant. Handelinge 13, 13 – 50 haal Paulus se hele preek in die sinagoge daar aan, en vertel hoe hy daar verdryf is is omdat hy mense behalwe Jode ingenooi het. Volgens hierdie Bybelse rekord, is dit dan waar, so ver ek weet, nie -Jode vir die heel eerste keer toegespreek is – en boonop in ‘n sinagoge. Of is ek verkeerd? Dus is dit vir die ontstaan van die christengeloof van uiterse belang, lyk dit my.

  Antiochië in Pisidië word tans opgegrawe [daar word al 120 jaar aan Efese gewerk!]. Ek het Dr. Taslialan, die stukrag agter die ontginning ontmoet. Die opgrawings geniet tans groot aandag onder akademici wêreldwyd en Dr. Taslialan is al na baie lande genooi om daaroor te praat, maar verder is dit nog baie onbekend en min toeriste word daarheen geneem [ek doen dit wel al jare lank ]. Dit het dus baie meer publisiteit nodig, dink ek . Dis ook interessant om te sien hoe lyk ‘n stad wat huidiglik in ‘n proses van uitgrawing is.

  Met beste groete en groot dank vir jou al jou werk vir ons

  Laetitia De Villiers.

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Dankie vir die interessante brokkie inligting. Nie-Jode (onthou dit was proseliete, dws nie-Jode wat die Joodse geloof aangeneem het) het reeds op Pinksterdag die evangelie gehoor (kyk Hand 2:11). Die Ethiopiër ook (Hand 8).
   Dit was dus nie die eerste keer nie, hoewel die toespraak wel ‘n belangrike een was, gegewe die geweldige reaksie – en dit was ‘n bevestiging dat hulle op die regte pad is met die eerste sendingreis.
   God se seën het daarop gerus.

   Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Denver

  |

  Middag Chris.. Ek soek graag inligting(preek) oor psalm 42..kan jy my help asb.
  Dankie
  Denver

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Waardeer Riaan. Seën vir jou bediening.

 • Avatar

  Riaan vd Mescht

  |

  Dankie Chris. Ek het nog net seën geput uit alles wat ek by Bybelskool gelees. Die Here se seën, genade, liefde en voorsienigheid jou toegebid.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Magdalena – dankie! Jy is nie verkeerd nie. Die fisiese tempel het reeds verdwyn deurdat ons die geestelike tempel van die Heilige Gees is (1 Kor 6) en Openbaring tereg sê dat die fisiese tempel nie meer nodig is nie, want God is volledig daar in die nuwe hemel en nuwe aarde.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Waar studeer jy? Ek sal antwoord as ek my hand vinnig op antwoorde kan lê.

 • Avatar

  Jeanelle De Beer

  |

  Hi daar Chris, Ek is ‘n derdejaar onderwysstudent wat Bybelkunde skryf die 3de November, ek wil asseblief vra of ek ‘n paar vrae oor handeling vir u kan aanstuur, ons dosent gee ons nie die antwoorde op hierdie vrae nie, en ek wil seker wees van die feite, sodat ek versekerd voel oor die werk.
  Baie dankie!
  jeanelledebeer1998@gmail.com

 • Avatar

  Magdalena van Vuuren

  |

  Goeiedag…. Terwyl ek vanoggend Sagaria lees ‘GOOGLE’ ek paar woorde en plekke om veral verduideliking te verkry oor die 8 gesigte. U pragtige en duidelike uiteensetting aan die einde van Sagaria 6 het my geweldig gehelp om die boodskap daarvan te verstaan. Daar word tans so baie gepraat ook van tempel wat weer gebou gaan word en mense beplan selfs verhuising na Israel.
  Ook dat Israel steeds God se uitverkore volk bly. Ek glo nie dit gaan oor die stad Israel of sy mense nie.
  Openbaring 21:9 vertel my van ‘n nuwe Jerusalem en vers 22 ‘En ‘n tempel het ek nie daarin gesien nie……,,,
  Is ek verkeerd. ?
  Weereens dankie. Seëninge

 • Avatar

  Elmarie Allies

  |

  Baie, Baie dankie. Ds Chris