Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (2)

 • Avatar

  Jenny Troskie

  |

  Beste Chris,
  N.a.v. die stellings: God verander nie sy gedagte nie, en tog doen Hy dit!

  Uit: Die vreemde God en sy mense (Willem de Klerk)

  ” Alles van Hom is so onuitsêbaar dat ons Hom alleen in teenstrydighede kan verbeeld.
  Albei is waar:
  sy genade en geregtigheid
  sy almag en die mens se vrye wil
  sy eenheid en drieheid
  sy vreemdheid en bekendheid.

  As ons (die ondervraers) nie die kloutjie by die oor kan kry oor al die teenstrydighede wat die Bybel oor God te sê het nie, is paradoksale denke 'n ruspunt.” (p. 157).

  “As God vir jou net verborgenheid en buitewêreldse misterie is, verloor jy sy nabye bekendheid. As Hy net inwonende Vriend is, verloor jy siddering, ontsag en afstand in 'n te grote familiariteit met die Heilige…albei die pole laat jou in ewewig met God wandel.” (p. 156).

  Groete,
  Jenny

  Reply

 • Avatar

  juriejurgens

  |

  Dit vul my met verwondering dat die groot God van hemel en aarde sy skepsels toelaat om saam met Hom (maar natuurlik ondergeskik aan sy almag), aan die toekoms te werk, en om so Sy Wil te laat uitwerk, en selfs om Sy Wil teen te werk. Mens sien dit vanaf Genesis dat God dinge laat gebeur, en dan wag Hy in sy groot liefde vir mense om reg daarop te reageer, en dikwels moet Hy dan die gemors wat mense gemaak het kom hanteer.
  Die groot tragedie is natuurlik dat ons deur verkeerde keuses ellendige gevolge vir onsself op die hals kan haal, en die nog groter tragedie is dat die verkeerde dinge wat mense doen ellendige gevolge vir ander mense kan veroorsaak. Wat ons saai sal ons maai, en die wet van oorsaak en gevolg loop sy gang. God se genade is groot geneog dat ons vergifnis kan kry, en ons verhouding met Hom herstel kan word, maar dikwels bly die onaangename gevolge van ons dwaasheid by ons, en by ander mense.

  Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Louise Louw

  |

  Chris, Baie dankie, ons is tans juis besig met Korintiers in ons daaglikse stiltetyd. Dit is net so oorweldigend verdoemend op paar plekke dat ek angsbevange raak en eintlik nie heeltemal alles inneem nie. My eerste man het gedrink, so dit val nie onder punt 1 van jou bespreking nie, maar soos jy se volgens 1 Kor 7:27 is beide ek en my man vrygespreek. Dankie dat jy dit benadruk.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Louise, nee, alles is nie vir jou verlore nie.

  Om jou te help onderskei:

  1. God haat egskeiding en wil hê dat ons getrou bly aan mekaar soos die 7de gebod dit uitspel. Daar is uitsonderings, bv as daar owerspel is (Matt 19:1-10), as daar kwaadwillige verlating of geweld is (Deut 21:10-14), as die ongelowige van die gelowige skei (1 Kor 7:15).
  2. Egskeiding weens hierdie uitsonderings is dus toelaatbaar en stel mense vry om weer te trou (Deut 24:2). ‘n Huwelik met die eerste gade is egter ontoelaatbaar (Deut 24:4).
  3. Daar is ‘n goeie saak uit te maak daarvoor dat ‘n mens ongetroud bly ná só ‘n mislukte huwelik ter wille van die koninkryk (1 Kor 7:27).
  4. Egskeiding om enige ander rede as in punt 1 is sondig en moet bely word voor die Here. God is getrou en regverdig om ons te vergewe en te heilig ook van sulke sondes (1 Joh 1:9).
  5. Indien ‘n mens tog wel weer trou – onthou 1 Kor 7:27 – bly die vergifnis geldig. Die egskeiding word nie teen jou gehou nie.

 • Avatar

  Louise Louw

  |

  Chris, Ek is as christenvrou geskei en weer getroud. Ek het ‘n groot wroeging daaroor, want as ek die bybel en veral hierdie gedeelte reg verstaan, sal ek nie hemel toe gaan nie. Ek is dus gedoem. Help my om te verstaan en rustigheid te kry, of is alles vir my verlore?

 • Avatar

  Philip

  |

  Dankie.
  Dis nie maklik nie – ek was vas oortuig dat my geloof onaangename gebeurtenisse sou verhoed deur God te vra – maar drie sterftes in ‘n kwessie van paar weke het geloof laat wankel.
  Ek verstaan God is in bevel, en dat Sy wee vir my aanvaarbaar moet wees – MAAR die twyfel – of ek werklik so gehoorsaam en goeie kind van God is – NOU GEWELDIG GROOT!
  Ek sal aanhou probeer die raad volg – maar beginpunt is lag.
  Groete

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Philip, geloof is ‘n gawe van God wat kom uit die luister na en leef uit die Woord van God (Rom 10:17). Jesus is die Begin en die Voleinder van die geloof (Hebr 12:1-2). Ons moet dus ons oog op Hom fokus en Hom toelaat om deur sy Woord ons te begelei na ‘n heilige lewe (Hebr 12:14). Dit sluit ons liggame en gedagtes in (Rom 12:1-2). Op ‘n baie praktiese vlak vind ek dat gebed en die fokus van my gedagtes op die goeie vir my die beste werk. Lees Filippense 4:4-9 en volg die raad daarin.

 • Avatar

  Philip

  |

  Chris – jy het my onlangs geweldig gehelp met n bekommernis oor n belofte wat ek jare gelede gemaak het.
  Sedert daardie gesprek, is my geloof geskud deur drie gebeurtenisse.
  Ek verstaan jou opmerkings hierbo – wat ek nie op die oomblik begryp nie is: Hoe kan ek my geloof weer opbou tot waar dit was? IS dit slegs genade van Bo – of is daar iets wat ek kan doen? Geloof is tog n genadegawe – maar watter rol moet ek daarin speel?
  Jammer – maar ek is n beginner wanneer dit kom by hierdie sake.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Philip – jy het so pas daarop geskrywe. Onder aan elke bydrae is daar ‘n spasie om kommentaar te lewer of vrae te vra.

 • Avatar

  Philip

  |

  Chris – – waar kan ek Kommentaar blad kry – – –

 • Avatar

  Cila Janse van Rensburg

  |

  Het per toeval hierop afgekom. Baie, baie dankie. Aan ons God al die eer!

Prontuit die Waarheid