Skip to main content

WEEK 2: 1 Samuel 8 – Samuel se kinders was nie soos hy nie

Hoe tragies dat die geskiedenis homself so herhaal.  Eli se kinders was nie soos hy nie.  En Samuel se kinders was weer nie soos hy nie.  Hulle is as leiers aangestel, maar het hulle eie belange gedien.

Dit is die een rede in die volk se versoek om ‘n koning wat ek begryp.  Maar om darem te sê: “Ons wil ook soos al die nasies wees.”  Hulle is dan juis anders omdat hulle God se nasie is!  Dit wys net vir my hoe domastrant ons kan wees.  Ons waardeer nie genoegsaam die wonder van God se teenwoordigheid in ons lewe nie, soos bv. in hoofstuk 7 met die ingrype in die geveg met die Filistyne bewys is, en met die vrede met die Amoriete.

My nekhare rys as ek die Here hoor sê: “Gee nou maar toe aan hulle versoek.” Want dit beteken dat ons eintlik toegelaat word om ons koppe te stamp, sodat ons hopelik uit skade en skande uit wys kan word. Dit laat my weereens vasgryp aan die Hebreërskrywer se opdrag (13:5):

” Wees tevrede met wat julle het.

View all posts in this series

Samuel


Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Maak 'n opmerking