Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (2)

 • Avatar

  juriejurgens

  |

  Die “boosaardige gees wat deur die Here gestuur is” laat my dink aan die toneel in die Hemel wat Job 1 beskryf, waar die Here en Satan met mekaar praat, en God omtrent vir Satan na Job stuur en toe wonder ek hoe 1 Sam 19:10 inpas by die Ou Testamentiese siening van die bose en die Bose? Wat se dit van God? Stuur Hy boosaardige geeste om sy kinders te tormenteer? Sou ons in Nuwe Testamentiese taal dalk se dat God toegelaat het dat hierdie boosaardige (sataniese?) gees 'n houvan op Saul kon kry en dat Saul in elk geval homself blootgestel het hieraan?? Die Nuwe Testament is so vol van duiwelbesetenheid, en dis altyd van Satan en teen God. Hoe pas dit in en hoe moet ons dit verstaan?

  Reply

 • Avatar

  chrisvanwyk

  |

  God stuur nie bose geeste om sy kinders te pla nie. Sy Gees woon in hulle wat dit 'n onmoontlikheid maak.
  Maar, dié gedagte was nog onontwikkeld in die OT, en die Gees het nog nie in gelowiges gebly nie.
  Daarom is daar nie 'n waterdigte onderskeid getref in die OT tussen 'n gees wat boos is of goed nie (Rigt 9:23; 1 Sam 16:14-16; 1 Kon 22:19-23). Alles is gereken, kom van God af. Die Satan word bv. net op 'n paar plekke aangetref en nie in verband gebring met alles wat boos is nie.
  Dit is eers in die Joodse tussen-testamentêre geskrifte en in die NT evangelies en Handelinge wat die onderskeid begin maak is, en daar 'n definitiewe onderskeid tussen die magte van die bose en die magte van God getref is. Ek kan vir jou 'n baie oulike artikel gee in 'n boek in my kantoor, wat meer uitbrei daarop, as jy belangstel.

  Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  San-Mari Hattingh

  |

  Goeie Naand, kan ek ook asb die bostaande inligting kry.

 • Avatar

  Marelize

  |

  goeie middag ek het ook ‘n taak oor ballingskap , kan u asb vir my ook inligting stuur?

 • Avatar

  Suzette

  |

  Goeie more, kan u asb. ook bogenoemde epos met inligting oor ballingskap aan my stuur. Ek soek ook graag die naam van die boek vir verdere studie.
  Groete

 • Avatar

  Wilmeri Nel

  |

  Goeie naand,
  Ek het ‘n taak soos Jeanelle oor Ballingskap, sal u my asb kan help met meer inligting oor Ballingskap?

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jeanelle – ek het vir jou ‘n bietjie inligting gestuur direk na jou e-pos van ‘n boek wat ek het wat jou op die regte spoor kan plaas.

 • Avatar

  jeanelle

  |

  Goeie more,
  Ek moet vir ‘n taak skryf oor Ballingskap, ek moet verduidelik hoe God Ballingskap beeindig of beplan om te beeindig uit die ou testament, asook hoe dit vandag beeindig kan word. Ek moet ook ‘n voorbeeld van Ballingskap uit die ou testament verwys. Sal u my asseblief met die taak kan help?

Prontuit die Waarheid