Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (5)

 • Avatar

  Jolize

  |

  Ek het hierdie week erens raakgelees dat daar ‘n paar mense in daardie tyd voorgegee het om Jesus te wees. Dalk was dit een van die redes vir die vraag in 7:18-35

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Jy is reg – nie soseer Jesus as sodanig nie, maar wel die Messias of Verlosser. En dit kan die rede vir die vraag wees, maar dit hang ook saam met die verwagtinge wat daar in elk geval vanuit hulle lees van die Bybel was.

   Reply

 • Avatar

  Ilse Roos

  |

  Chris, oor die twyfel by Johanness die Doper :
  Na aanleiding van wat in Jes 61 en 58:6 geskryf staan, is dit moontlik,volgens Bybel Verklaar, dat hy verwag het dat as die Messias kom,alle gevangenis bevry sou word,en hier bevind hy hom dan nog indie tronk.Dit was .toe ons hd deel gedoen het,vir my nogal ‘n aanvaarbare verklaring.Beteken die feit dat jy dit nie nou opgehaal het nie,dat jy dit nie as ‘n moontlikheid sien nie?

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Ek dink steeds Johannes het gewonder oor hoe Jesus se boodskap rym met die feit dat hy wat Johannes is in die tronk sit. Wat verder insiggewend is, is dat Jesus in sy antwoord juis die deel van sy missie – om vrylating vir gevangenes uit te roep (Luk 4:18) – uitlaat, wat implisiet vir Johannes gesê het dat Jesus hom nie nou gaan verlos uit die tronk nie. En ons weet Johannes is in die tronk doodgemaak. Dit belig n kant van die evangelie, waar die belofte van verlossing nie in vervulling gaan nie, omdat God iets anders beoog, iets wat in Jesus se dood natuurlik ook die geval was. Hebreers 11 skryf daaroor.

   Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie Fanie – kan nie wag vir Rigters nie. Net die skryf van die Inleiding was al tot soveel seën vir myself.

 • Avatar

  Fanie van Emmenes

  |

  Chris, baie dankie vir die studie oor die boek Josua, sien uit na Rigters.
  God seen jou
  Fanie

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Christa – Wil jy dit in gedrukte vorm hê?

 • Avatar

  CHRISTA

  |

  Chris, kan ek hierdie stukke ivm 1 @ 2 Korintiërs in boekvorm bekom? Indien wel, laat my asb weet waar en die kostes, aangesien ons Dames Bybelstudiegroep nou hierdie twee Boeke bestudeer.

  Baie dankie
  Christa Contino

 • Avatar

  Herman Steyn

  |

  Hallo Chris.

  Kan jy my die Excell file stuur wat jy na verwys in Markus asseblief.
  Ek geniet jou werk verskriklik baie. Baie insiggewend end leersaam.

  Ek het nog nooit tevore werk gekry wat so goed verduidelik word nie.

  Die Here se seën sky duidelik deur in jou en jou werk.

  Byvoorbaat dankie.

  Herman

 • Avatar

  bonita

  |

  Baie dankie vir u leering leer baie

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Ek is bly Gerhard. Geniet dit.

 • Avatar

  Gerhard

  |

  Good morning. Baie dankie vir die leering wat ek ontvang in die bybel skool wat ek ontvang. Die Here seen dit.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Hertha. Ek is bly! Ek het geskryf oor die Sabbat op verskillende plekke. Jy kan hier lees. Daar is ook ‘n skakel daarin na ‘n vorige skrywe van my oor die Sabbat. Dit was Saterdag, die sewende dag van die week.

 • Avatar

  Hertha

  |

  Baie dankie. Daar is darem nou lig vir my vir openbaring. Ek het net 1 vraag watter dag dink u is Sabbat?

%d bloggers like this: