Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (3)

 • Avatar

  Marianne Lottering

  |

  Hallo Chris. Ek het sopas vir die eerste keer op hierdie blad afgekom. Ek wil graag op Jan van Zyl se vraag van 15 Januarie reageer.
  Ek het net soos Jan gevoel, nadat my man in Junie 2012 al byna 3 jaar sonder werk was. Ons het op daardie stadium reeds ons huis en 3 motors verloor. Ek het die “Onse Vader” onophoudelik as volmaakte gebed gebid. Ek het nie meer woorde en trane gehad het nie. Ek was opgebid en opgehuil. God het my in daardie tyd twee keer in ‘n hoorbare stem gevra: “Vertrou jy my dan nie?” Dit het my telkens baie skaam laat voel. Ek moes bely dat my geloof op daardie stadium kleiner as ‘n mosterdsaadjie was.
  God wys my toe in Gen 12:3 dat, wanneer ons Israel seën, Hy ons ook sal seën. Ons het dit begin doen. Wat ‘n deurbraak! Op 12 Aug 2012 het my man weer begin werk en ons lewe het handomkeer verander.
  Ek kan getuig dat die Here Sy belofte gestand gedoen het en dit steeds elke dag doen! Maak ook Psalm 122:6 jou eie en bid vir die vrede van Jerusalem. Lees in Jesaja 62 hoe lief God Sy uitverkore volk, Israel (en Jerusalem) het! Hy het hulle nié vergeet nie (Rom 11). Hoe kan ons dan nie ook Sy volk liefkry en ondersteun in gebed nie?
  God wíl en sál jou gebede verhoor, wees net gehoorsaam en vertrou op Hom!
  Shalom
  Marianne

  Reply

 • Avatar

  Deon Raubenheimer

  |

  Beste Chris, ons dank God vir jou onwrikbare geloof, insig, wysheid en lering. Mag jy en jou geliefdes gesond bly, ook in dié tyd en nog lank gespaar bly om Sy werk voort te sit. Geseënde Paastyd, Groete in Christus, Deon

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Dankie Deon, dieselfde boodskap ook vir jou en jou geliefdes hierdie Paastyd.

   Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Die woord wegraping kom nie in die Bybel voor nie. Dit is ‘n afleiding wat gemaak word op grond van die beskrywing van Jesus se hemelvaart en ons ontmoeting met Hom in 1 Tessalonisense 4.

 • Avatar

  Past C Tities

  |

  Pastoor ek soek graag Meer inligting oor rampe veral geestelik

  Dankie vir u wonderlik ervaring wat u met andere deel

 • Avatar

  Milana Van Rooyen

  |

  Goeie dag

  Waar in bybel staan die woord wegraping …
  Skrif asb
  Dankie
  Millanie

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Marietjie. Die gedeelte wys dat ‘n mens ‘n oppervlakkig verhouding met Jesus kan hê, wat dinge soos profetiese aktiwiteit insluit (kyk na Mrk 9:38; Hand 19:13 waar spesiek na duiweluitdrywery verwys word wat deur ander groepe gedoen is). Maar, waar jy nie gehoorsaam is aan Jesus en die wet verbreek – soos Hy hier uitspel – beteken jou verhouding niks nie. Die 1933 / 53 vertaling het in vers 23: “julle wat die ongeregtigheid werk!”. maar die 1983-vertaling het heel korrek “julle wat die wet van God oortree.” Die 2020-vertaling vertaal ook so: “julle wat wetteloosheid bedryf!” Dissipelskap behels dus dat jy God in elke detail van sy Woord gehoorsaam, nie maar net duiwels uitdryf nie.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie Kobus! Eenvoudige rede. In die gemeente het ek by Genesis begin, maar eers my bydraes op die web begin plaas toe ek by die twee Samuel boeke gekom het. Ek het toe aan die einde weer teruggegaan na Genesis en dit deurgewerk op die web tot by Rigters. Maar, ek het ook ‘n bietjie rondgespring bv met die vyf Psalmboeke, en dit afgewissel met ander Bybelboeke.

 • Avatar

  Abram Pretorius

  |

  Kan Dominee my asseblief help met die volgende vrae en wat die skrif daaroor sê

  1.Wat is liefde
  2.Wat is romanse
  3.Wat is n verhouding tussen twee mense (man en vrou)
  Ek wil graag duidelikheid daaroor kry om dit beter te verstaan

 • Avatar

  Kobus Viljoen

  |

  Goeie dag.
  Eerstens wil ek my dank aan jou uitspreek vir jou unieke metode om die Bybelboeke so te ontleed. As gevold daarvan, het jy my so vasgevang in die Ou Testament dat ek nou ‘n groot liefde daarvoor ontwikkel het. Dit is nou maar net so – Die OT trek my aan en wil ek alles daarvan weet en leer. Ek wil weer die OT se boeke deurwerk maar let op dat jy nie by die pentateug begin het nie maar wel by die Samuel Boeke? Is daar ‘n spesifieke rede daarvoor?

 • Avatar

  Marietjie van Niekerk

  |

  Ds Chris ek het n vraag oor Matt 7: 21 – 23. Ek het Die Bergrede en Matt 7 aan hand van Adrio Konig se boek gedoen. My vraag is, hoe kan iemand in die Naam duiwels uitdryf en wonders doen, maar tog nie in verhouding met Jesus Christus wees nie? Dis asof daar teen strydigheid is – kom sulke games nie van die Heilige Gees nie? Maar ten spyte is daar nie verhouding met die Here nie?