Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (3)

 • Avatar

  Arnau van Wyngaard

  |

  Chris, ek dink nie ek gaan binnekort self die tyd hê om die boek te lees nie. Dankie vir jou skitterende opsomming.

  Reply

 • Avatar

  magdakopp

  |

  Hello Chris

  Interesante onderwerp hierdie tipe artikels intereseer my altyd. Ek haal n paar bekende persone wat ateiste was se laaste woorde aan op hulle sterfbed:

  Thomas Hobbs: “I say again if I had the whole world at my disposal I would give it to live 1 day. I am about to take a leap in the dark.

  Voltaire: “I am abandoned by God and man. I will give you half of what I am worth if you will give me 6 months life.” He said this to Dr Fochin who told him that could not be done. “Then I shall die and go to hell”.

  In the last century a well-known atheist was riding with Alexander Campbell in a buckboard. As usual they were discussing atheism. Campbell's visitor pointed to an ox grazing in the nearly field, and said: “I have no more fear of death than that ox” to which Campbell replied: “And no more hope either”

  Daar is n Lewende God en dit is vir hierdie mense wat Jesus na die aarde gekom het vir die wat siek is want Hy wil nie iemand moet verlore gaan nie. Een van die mooiste verhale is die herder wat so bekommerd is oor die een skaap wat afgedwaal het en hy soek tot laataand om die een skaap te kry.

  Wat n verskriklike gedagte as jy op jou sterfbed le en die besef dat daar wel n God is. Mag die Here Jesus elke atheis se oe oopmaak voor dit te laat is.

  Here seen Chris.

  Reply

 • Avatar

  juriejurgens

  |

  Baie dankie vir hierdie logiese uiteensetting. Lekker om te lees, en baie lekker om te dink mens kry die insigte sonder om die dikke boeke deur te worstel – mieskien eendag as ek meer tyd het.
  Vir die ouens wat meer wil lees oor 'n ander boek van Richard Dawkins, en 'n Christelike reaksie daarop, kan gerus hierdie stuk van Prof Coen Stander lees.
  http://www.bybelkennis.co.za/Die-teleologiese-a

  Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  San-Mari Hattingh

  |

  Goeie Naand, kan ek ook asb die bostaande inligting kry.

 • Avatar

  Marelize

  |

  goeie middag ek het ook ‘n taak oor ballingskap , kan u asb vir my ook inligting stuur?

 • Avatar

  Suzette

  |

  Goeie more, kan u asb. ook bogenoemde epos met inligting oor ballingskap aan my stuur. Ek soek ook graag die naam van die boek vir verdere studie.
  Groete

 • Avatar

  Wilmeri Nel

  |

  Goeie naand,
  Ek het ‘n taak soos Jeanelle oor Ballingskap, sal u my asb kan help met meer inligting oor Ballingskap?

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jeanelle – ek het vir jou ‘n bietjie inligting gestuur direk na jou e-pos van ‘n boek wat ek het wat jou op die regte spoor kan plaas.

 • Avatar

  jeanelle

  |

  Goeie more,
  Ek moet vir ‘n taak skryf oor Ballingskap, ek moet verduidelik hoe God Ballingskap beeindig of beplan om te beeindig uit die ou testament, asook hoe dit vandag beeindig kan word. Ek moet ook ‘n voorbeeld van Ballingskap uit die ou testament verwys. Sal u my asseblief met die taak kan help?

Prontuit die Waarheid