Skip to main content

Die toekoms van Bybelskool.com

Bybelskool.com bydrae grafika
Bybelskool.com bydrae

Ek het 15 Oktober 2008 begin met die deurlees van die Bybel in ons gemeente, NGK Somerstrand.  Na sewe en ‘n half jaar nader ek nou die eindpunt van die projek.  Daar is 13 hoofstukke van Job oor, soos julle goed weet!  Op 9 Maart 2016 DV bereik ek dus die eindpunt.  Daardie aand lees ons die laaste van die 1189 hoofstukke van die Bybel in die gemeente.

Uiteraard hoop ek dat ek dit sal regkry; dat die Here my enduit sal neem!  Die pas is vinnig met ‘n hele aantal dinge wat my aandag verg.  Maar, ek is ongelooflik dankbaar.

 1. Een, dat die gemeente dit saam met my gedoen het.  Ons behoort aan ‘n kosbare gemeenskap.
 2. Twee, dat die Here my deur die dik en die dun van die leeswerk gelei het. Ek het ongelooflik baie geleer.  Die proses van luister en leef het my verder gevorm om die mens te word wat die Here van my gemaak het.
 3. Drie, dat jy, waar jy ook al in die wêreld jou bevind, die pad saam met my geloop het, hoe kort of hoe lank dit ook al is/was.  Ons is ‘n gemeenskap van meer as 1300 ingeskrewenes: van China af in die ooste regdeur Europa tot in Amerika in die weste, van Australië en Nieu-Zeeland regdeur tot in Afrika, en ‘n hele paar ander plekke!  Ek waardeer elkeen se bybly en meelewing.

Ek moet binnekort ‘n besluit neem oor die toekoms van Bybelskool.com.

 1. Sommige van my gemeentemense wil hê dat ek die sewe boeke wat nog nie op die web is nie (Genesis tot Rigters), moet aanpak saam met hulle, om die projek ook vir die meer as ‘n duisend driehonderd ingeskrewenes op die Internet te voltooi. Dit was ook aanvanklik my gedagte.  Ek sal graag wil hoor by julle of dit van waarde sou wees?
 2. Ek is egter ook oop vir suggesties uit die gemeente dat ons Woensdae in ‘n gebedsgeleentheid vir die gemeente verander, of dat ons soms fokus op leer en aktuele sake, of dat ons van tyd tot tyd kort kursusse aanbied: Alfa, Alfa Huwelikskursus, Immergroen Ouerskap, Tall Trees, Ontdek-jou-gawes ensomeer.  Dit sal uiteraard my betrokkenheid by Bybelskool.com beperk tot die antwoord van vrae, publikasies ensomeer.  Ek sou die leeswerk wat ek in die gemeente gedoen het rondom Genesis tot Rigters – voor ek met Samuel dit ook op die web begin plaas het – ook net onverwerk op die web kon plaas vir dié wat daarin belang sou stel.

Julle is welkom om saam te dink en bid daaroor.  Ek is ongelooflik dankbaar. Psalm 27:4 bly my by: Een ding het ek van die Here begeer, dit sal ek soek: dat ek al die dae van my lewe mag woon in die huis van die Here.” (OAV).

En julle weet wat dié vers vir my beteken as julle die motto van die Bybelskool in herinnering roep: Die Woord is ‘n huis om in te woon.  Soli Deo Gloria.


Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar

 • Chris van Wyk on 2 SAMUEL 11:1-15Die Skrif is duidelik daaroor dat God nie sonde kan doen nie. Hy keur ook nie sonde ooit goed nie. Hy laat boonop geen sonde ongestraf nie (Eks 34). Dit is in dié lig wat 'n mens die profesie moet verstaan. God laat Dawid aan die gevolge van sy eie sondes oor, dit is dat Absalom onder andere in opst…
 • PHILIPPUS C FOURIE on 2 SAMUEL 11:1-152 Samuel 12 vers 11 waar God aan Dawid sê dat Hy sy vroue aan sy naaste sal gee om by te slaap en dit sal geskied in daglig sodat almal dit sal sien. Ek was deur my naaste hieroor gekonfronteer met die argument: Hoe kan God dit self toelaat en laat gebeur as Hyself hier owerspel toelaat? Dit is mos…
 • Chris van Wyk on Amos 9:1-10Waardeer.
 • Klazina Jacobs on Amos 9:1-10Dankie. Baie insiggewend!
 • Chris van Wyk on Jona 1:1-16Dankie Kobus, ek sien uit na module 4 waar ons saam dieper in die NT gaan delf!
 • Kobus De Wet on Jona 1:1-16More Dr Chris, vanmore is ek weer in verwondering oor die Woord van God na ek u stuk gelees het oor Jon 1:1-16. Ek het altyd in terme van Jona en die vis Jona gelees, uit my sondagskool perpektief, nou ontdek ek die diepte in Jona: die chiastiese rangskikking, God se name en natuurlik die Radam - di…
 • Chris van Wyk on Matteus 17 – Jesus word verheerlik as teken van sy Goddelike weseDankie Monique, dit is my voorreg!
 • Monique Steyn on Matteus 17 – Jesus word verheerlik as teken van sy Goddelike weseDie Bybelskool help my so vreeslik Baie, Om die Bybel en die Woord van Jesus better te verstaan. Ek Wil net Soo Baie dankie se. Wees geseend.
 • Chris van Wyk on 2 Kronieke 1Hi Ayden, verhale uit die OT is voorbeelde wat ons help om te verstaan hoe God in ander se lewens gewerk het - in dié geval Salomo - sodat ons kan kyk of daar raakpunte met ons eie lewe is, en ons die boodskap aan die mense van daardie tyd, ook op onsself van toepassing kan maak. Jy kan die boodskap…
 • Ayden Corbett on 2 Kronieke 1Ekt gebid en gevra dat die Here vir my n vers uit die bybel moet kies en my sal help verstaan wat ek lees en toe maak ek oop op 2 krinieke 1...dra die stukkie n spesifieke betekenis of boodskap buitens dat jy wysheid moet kies om die Here se volk te regeer inplaas daarvan om vir rykdom en n lang Lew…
 • Chris van Wyk on Kolossense 2:6-23 – In Christus Jesus is ons met die volheid van God vervulHi Eugene, alles moet getoets word aan die geskrewe Woord van God. As sy iets sien of sê wat daarmee in stryd is, is dit verkeerd. En as jy dit uitwys, is dit nie 'n sonde teen die Heilige Gees nie.
 • Chris van Wyk on 1 Konings 11:1-43;  2 Kronieke 9:29-31Jesus wys in Matteus 12 en Lukas 11 uit dat sy eie wysheid dié van Salomo oortref. Die koningin van Skeba sal dus in die oordeel opstaan en die geslag van Jesus oordeel, omdat sy op Salomo se wysheid gereageer het, en die Jode nie dieselfde gedoen het met Jesus nie (Matt 12:42; Luk 11:31). Die boods…
 • Chris van Zyl on 1 Konings 11:1-43;  2 Kronieke 9:29-31Chris, sê asseblief iets meer oor die laaste sin van vandag se bydrae. Groete
 • Eugene Beetge on Kolossense 2:6-23 – In Christus Jesus is ons met die volheid van God vervulGoeie dag kan u dalk verduidelik as die vroue predekant helder ligte en engele sien of engele wat tekens doen. Hoe moet n mens as Christen dit verwerk of interpreteer sonder om te laster teen die Heilige gees . U inset word opreg wardeer.
 • Chris van Wyk on Openbaring 19:1-10 – Gelukkig is hulle wat uitgenooi is na die bruilofsfees van die LamHi, dit is beelde wat gebruik word om dieselfde werklikheid uit te druk. In vers 7 word die kerk as 'n bruid uitgebeeld om die intieme verhouding tussen God en sy mense uit te druk. Die bruid is enkelvoud, maar die mense wat deel daarvan is natuurlik meervoud. Maar, dit is nie 'n probleem nie, want…