Die toekoms van Bybelskool.com

Bybelskool.com bydrae grafika
Bybelskool.com bydrae

Ek het 15 Oktober 2008 begin met die deurlees van die Bybel in ons gemeente, NGK Somerstrand.  Na sewe en ‘n half jaar nader ek nou die eindpunt van die projek.  Daar is 13 hoofstukke van Job oor, soos julle goed weet!  Op 9 Maart 2016 DV bereik ek dus die eindpunt.  Daardie aand lees ons die laaste van die 1189 hoofstukke van die Bybel in die gemeente.

Uiteraard hoop ek dat ek dit sal regkry; dat die Here my enduit sal neem!  Die pas is vinnig met ‘n hele aantal dinge wat my aandag verg.  Maar, ek is ongelooflik dankbaar.

 1. Een, dat die gemeente dit saam met my gedoen het.  Ons behoort aan ‘n kosbare gemeenskap.
 2. Twee, dat die Here my deur die dik en die dun van die leeswerk gelei het. Ek het ongelooflik baie geleer.  Die proses van luister en leef het my verder gevorm om die mens te word wat die Here van my gemaak het.
 3. Drie, dat jy, waar jy ook al in die wêreld jou bevind, die pad saam met my geloop het, hoe kort of hoe lank dit ook al is/was.  Ons is ‘n gemeenskap van meer as 1300 ingeskrewenes: van China af in die ooste regdeur Europa tot in Amerika in die weste, van Australië en Nieu-Zeeland regdeur tot in Afrika, en ‘n hele paar ander plekke!  Ek waardeer elkeen se bybly en meelewing.

Ek moet binnekort ‘n besluit neem oor die toekoms van Bybelskool.com.

 1. Sommige van my gemeentemense wil hê dat ek die sewe boeke wat nog nie op die web is nie (Genesis tot Rigters), moet aanpak saam met hulle, om die projek ook vir die meer as ‘n duisend driehonderd ingeskrewenes op die Internet te voltooi. Dit was ook aanvanklik my gedagte.  Ek sal graag wil hoor by julle of dit van waarde sou wees?
 2. Ek is egter ook oop vir suggesties uit die gemeente dat ons Woensdae in ‘n gebedsgeleentheid vir die gemeente verander, of dat ons soms fokus op leer en aktuele sake, of dat ons van tyd tot tyd kort kursusse aanbied: Alfa, Alfa Huwelikskursus, Immergroen Ouerskap, Tall Trees, Ontdek-jou-gawes ensomeer.  Dit sal uiteraard my betrokkenheid by Bybelskool.com beperk tot die antwoord van vrae, publikasies ensomeer.  Ek sou die leeswerk wat ek in die gemeente gedoen het rondom Genesis tot Rigters – voor ek met Samuel dit ook op die web begin plaas het – ook net onverwerk op die web kon plaas vir dié wat daarin belang sou stel.

Julle is welkom om saam te dink en bid daaroor.  Ek is ongelooflik dankbaar. Psalm 27:4 bly my by: Een ding het ek van die Here begeer, dit sal ek soek: dat ek al die dae van my lewe mag woon in die huis van die Here.” (OAV).

En julle weet wat dié vers vir my beteken as julle die motto van die Bybelskool in herinnering roep: Die Woord is ‘n huis om in te woon.  Soli Deo Gloria.


Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (12)

 • Baie dankie vir die groot en goeie werk. As jy dit kan inpas, die Genesis tot Rigters, sal ek dit baie waardeer. Dit is treffend dat jy Psalm 27:4 aanhaal, want ons het pas na ‘n preek met juis dit as teks, in my tuis gemeente gehad. Dankie nogmaals, Francois.

 • More Chris, ek heg groot waarde aan hierdie Bybelskool. Dit het telkemale my gedring om anders oor ‘n saak te dink! Asseblief – hou ons adresse en pos waaroor ons Here jou lei om oor te praat – ons drink elke woord in want so leer elkeen meer van ons Vader……….Baie dankie vir die tyd en kragte wat jy hier ingesit het. Wees verseker dit het nie ongesiens verbygegaan nie! Baie sterkte en ons sal bid oor die saak. Marie

 • More Chris, ek heg groot waarde aan hierdie Bybelskool. Asseblief – hou ons adresse en pos waaroor ons Here jou lei om oor te praat – ons drink elke woord in want so leer elkeen meer van ons Vader……….Baie dankie vir die tyd en kragte wat jy hier ingesit het. Wees verseker dit het nie ongesiens verbygegaan nie! Baie sterkte en ons sal bid oor die saak. Geseende dag. Salom Corne

 • Chris, dit sal wonderlik wees as jy Genesis tot Rigters op die Internet kan voltooi.
  Ek is ‘n laatkommer, maar nou ‘n groot aanhanger!
  Baie Dankie

 • Chris
  Dit is van groot betekenis en ek vra dat jy asb sal voortgaan
  Dankie
  Danie Fourie

 • Ek vind dit soveel makliker om die Bybel te lees met hierdie insette. Baie dankie en moet dit asb nooit van die internet wegneem nie.

 • Chris, dis ‘n ongelooflike projek wat jy aangepak het en die kwaliteit is so goed. Baie dankie daarvoor. As jy energie het, druk deur met Genesis, ens. Dit sal vir baie jare deur mense gebruik kan word.
  Vrede broer!

 • Hallo Chris,
  Eerstens baie dankie vir die skatte wat jy vir soveel ontsluit het. Ek is een van die onsigbare ontvangers daarvan en dink dit is ‘n baie belangrike bron oor die Bybel, ook vir naslaan en herlees en weer lees. Ek het erens langs die pad hierop afgekom – kan nie eers mooi onthou hoe en wanneer nie.

  Tweedens dink ek dit sal jammer wees as die bron onvolledig is. So, my eerste aanbeveling sal wees dat dit mettertyd vervolledig word. Ek het nog nie naasteby deur al die boeke gewerk nie maar as ‘n nalatenskap dink ek die Bybelskool moet volledig wees en webblad moet asb nooit verdwyn nie. Daarvoor het jy veels te hard gewerk en is die inhoud te kosbaar.

 • Francois Conradie

  Ds,
  Ek is van Kempton Park en volg jou Bybelstudie die afgelope 2 jaar. Ek neem vir jare deel aan Bybelstudie by my eie en ‘n ander gemeente ook Daar is niks wat vir my soveel beteken en soveel insig gee as jou Bybelstudie nie. Ek dink jou (en by implikasie jou gemeente ) se bydra is ‘n geskenk van God aan sy navolgers in Suid Afrika. As die Here dit vir jou moontlik maak doen asb ook die oorblywende boeke. Sterkte, seen en voorspoed jou toegebid.FC

 • Ds Chris, ek volg ook jou Bybelstudie al ‘n paar jaar en dit is baie insiggewend. Ek lees my by el op die ipad en hy is nou al vol kopieë van jou ontledings as notas by die betrokke hoofstukke. Dis dan lekker om gedurende die kerkdiens vinnig daardie stukke by te lees. Voltooi asb die res !! Baie dankie vir jou ongelooflike werk! Seën.

  • Hi Jaco – so jy kan kyk of ek reg preek! Haha. Jy is darem net ‘n bobaas lidmaat. Ek oorweeg nog, maar vermoed ek moet op een of ander manier dié werk klaarmaak, al is dit net via die Internet. Ek wil baie graag in die gemeente met lering aangaan op Woensdae, soms leer-en-aktuele sake, ander kere moontlik Alfa, of die huwelikskursus van Alfa, ander kere ‘n reeks oor die tekens van Openbaring … ensomeer. Bid saam met my dat die Here duidelikheid gee.

Maak 'n opmerking

%d bloggers like this: