Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Opmerkings (3)

 • Avatar

  Deon Kellermann

  |

  Baie insiggewend

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Ja, en wat vir my interessant is, is hoe dit ook weer met Paulus se skrywe in Romeine 8 verband hou, waar hy sê dat die Skepping uitsien na twee goed: 1) dat die kinders van God bekend gemaak sal word, sodat 2) die skepping self van die verganklikheid vrygemaak sal word, waar dinge soos veroudering en die dood en die verydeling van die verval (entropie) van goed uitgewis sal word. Watter droom!

   Reply

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Jurie Jurgens skryf: Nog Skrifverwysings wat die interpretasie versterk dat die “vasbind” van die Satan reeds gebeur het Christus se eerste koms en nie erens in die verskiet nog gaan gebeur nie:-

  Mat 12:28-29. Hier se Jesus dat hy reeds “die sterk man” van die duiwels vasgebind het.

  Luk 10:17-19. Ek weet hierdie teks word dikwels gesien as die “oer” val van die Satan, maar hier is Jesus besig om te reageer op sy dissipels se verwondering dat “selfs die duiwels onderwerp hulle aan ons by die hoor van u Naam”

  Joh 12:31. Jesus se die Satan sal “nou” uitgegooi word.

  Openb 12:7-9 vertel dat Satan verslaan is – en ons algemene interpretasie is dat dit met Christus se eerste koms na die aarde was.

  Reply

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie. Waardeer, André!

 • Avatar

  Andre Bower

  |

  Ek dink werklik Somerstrand Gemeente is inderdaad bevoorreg om leraars soos julle te he. Ek bid dat die Here julle voortdurend sal versterk om altyd vreesloos te spreek soos die Heilige Gees die woord in jul harte plaas.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jan. Ek is bly! Moet sê, dit was een van die moeilikste take wat ek al op my geneem het. Maar dit was die moeite werd. Groete.

 • Avatar

  Jan Fielies

  |

  Baie dankie Chris vir die wonderlike Bybelstudie oor Esegiel . Dit het my baie gehelp om ‘n werkstuk te voltooi in my opleiding .

 • Avatar

  DINA BALZAR

  |

  EK WIL WEET OF DIT N MOET IS DAT MY TIENDES MOET BETAAL TERWYL EK SWAAR TREK AAN MY FINANSIES.KAN DIE HERE VIR MY OPENBAAR WAT IS DIE REGTE DING ASB

 • Avatar

  Neels Hubinger

  |

  Dagsê Chris, ek is telkens in my lees en oordenking van jou studies, beskrywings en toepassings vasgevang in die grootheid van God se plan met sy gelowiges…! Dankie vir jou kennis, toewyding en betekenisvolle lering deur passievolle omgang met God se Woord. Dit is voorwaar ‘n heerlike “reis” deur die Pentateug. Seën en vrede vir jou.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Maandeliks is goed, omdat dít is hoe jy betaal word. Sakemanne en boere gee baie keer jaarliks wanneer hulle inkomstestaat afgehandel word. Doen soos die Here jou in jou hart lei.

 • Avatar

  ANNA

  |

  Ek wil weet wanneer ek my tiende moet betaal. Is dit 1 keer per jaar(wanneer ek bonus kry) of elke maand, wanneer ek my salaris kry? Ek wil graag weet, sodat ek reg voor die Here moet doen( ek gee bonusmaand 10de daarvan en elke maand gee ek dankoffer). Dankie .

 • Avatar

  Jurie

  |

  Numeri was vir nog nog altyd ‘n boek met ‘n paar belangrike gebeurtenisse, en met groot dele tussenin wat vir my vreemd, verwyderd en onbelangrik gelyk het. Ek sien uit om dit in hierdie reeks beter te ontgin en verstaan. Dankie vir die geleentheid.

%d bloggers like this: