Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Opmerkings (3)

 • Avatar

  Deon Kellermann

  |

  Baie insiggewend

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Ja, en wat vir my interessant is, is hoe dit ook weer met Paulus se skrywe in Romeine 8 verband hou, waar hy sê dat die Skepping uitsien na twee goed: 1) dat die kinders van God bekend gemaak sal word, sodat 2) die skepping self van die verganklikheid vrygemaak sal word, waar dinge soos veroudering en die dood en die verydeling van die verval (entropie) van goed uitgewis sal word. Watter droom!

   Reply

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Jurie Jurgens skryf: Nog Skrifverwysings wat die interpretasie versterk dat die “vasbind” van die Satan reeds gebeur het Christus se eerste koms en nie erens in die verskiet nog gaan gebeur nie:-

  Mat 12:28-29. Hier se Jesus dat hy reeds “die sterk man” van die duiwels vasgebind het.

  Luk 10:17-19. Ek weet hierdie teks word dikwels gesien as die “oer” val van die Satan, maar hier is Jesus besig om te reageer op sy dissipels se verwondering dat “selfs die duiwels onderwerp hulle aan ons by die hoor van u Naam”

  Joh 12:31. Jesus se die Satan sal “nou” uitgegooi word.

  Openb 12:7-9 vertel dat Satan verslaan is – en ons algemene interpretasie is dat dit met Christus se eerste koms na die aarde was.

  Reply

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  christa marais

  |

  Baie goed en baie waar. Dankie!

 • Avatar

  Jan Louw

  |

  Chris. Die tema oor God se belang by die mense en die diere is vir my verskriklik belangrik. Dit gaan oor God se liefde vir mens en dier. Al ons verhoudinge is geskend deur die sondeval.
  Dankie andermaal vir jou werk.

 • Avatar

  Marie

  |

  Baie sterkte Chris! Ons verstaan die werklading ten volle!

 • Avatar

  Natascha

  |

  Baie dankie Ds, dit word opreg waardeer. gelukkig word dit nie afgestel nie. Dink dat almal die moeite opreg waardeer. Dit is soos Sonja se n voorrerg om die Bybelstudie te kan doen. Ons verstaan.
  Nogmaals dankie
  Natascha

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Geniet dit! Ek is so dankbaar dat ek die voorreg het om ander met die Woord te bedien.

 • Avatar

  Sonja

  |

  Baie dankie Ds. Chris. Ek sê ook soos ander, ek waardeer jou moeite onsettend baie. Dit is so n voorreg om so bybelstudie gids gratis te ontvang. Baie sterkte ook vir u.

 • Avatar

  Veronica

  |

  Dankie Chris. Dood reg om te wag. nou weet ek darem sal niks mis nie. Mag God jou werk ryklik seën

 • Avatar

  Andre Pienaar

  |

  Dr ons is maar te dankbaar vir die groot moeite wat u doen om hierdie stukke beskikbaar te stel. Ons is ook maar té bewus van u vol program. Neem asb u tyd. Elke stuk wat ons ontvang, word opreg waardeer.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Veronica – nee, jy het niks verkeerd gedoen nie. My program was net te vol. Ek sal DV Eksodus 19 vandag klaar maak en môre stuur. Die volgende twee weke het ek drie belangrike vergaderings wat ek moet bywoon, so die normale patroon sal eers hervat ná twee weke. Ek beplan om so drie hoofstukke per week wel te stuur. Jammer!

 • Avatar

  Veronica

  |

  Hi Chris
  Ek het sedert 21 Feb nog nie weer ‘n post in my inbox gekry nie. Net gewonder of ek dalk perongeluk iets gedruk het wat my laat unsuscribe. Ek geniet die posts geweldig en wil graag nog ontvang
  Veronica

 • Avatar

  André Kritzinger

  |

  Glipsie – intog moet uittog wees.

%d bloggers like this: