Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Opmerkings (5)

 • Avatar

  Jolize

  |

  Ek het hierdie week erens raakgelees dat daar ‘n paar mense in daardie tyd voorgegee het om Jesus te wees. Dalk was dit een van die redes vir die vraag in 7:18-35

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Jy is reg – nie soseer Jesus as sodanig nie, maar wel die Messias of Verlosser. En dit kan die rede vir die vraag wees, maar dit hang ook saam met die verwagtinge wat daar in elk geval vanuit hulle lees van die Bybel was.

   Reply

 • Avatar

  Ilse Roos

  |

  Chris, oor die twyfel by Johanness die Doper :
  Na aanleiding van wat in Jes 61 en 58:6 geskryf staan, is dit moontlik,volgens Bybel Verklaar, dat hy verwag het dat as die Messias kom,alle gevangenis bevry sou word,en hier bevind hy hom dan nog indie tronk.Dit was .toe ons hd deel gedoen het,vir my nogal ‘n aanvaarbare verklaring.Beteken die feit dat jy dit nie nou opgehaal het nie,dat jy dit nie as ‘n moontlikheid sien nie?

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Ek dink steeds Johannes het gewonder oor hoe Jesus se boodskap rym met die feit dat hy wat Johannes is in die tronk sit. Wat verder insiggewend is, is dat Jesus in sy antwoord juis die deel van sy missie – om vrylating vir gevangenes uit te roep (Luk 4:18) – uitlaat, wat implisiet vir Johannes gesê het dat Jesus hom nie nou gaan verlos uit die tronk nie. En ons weet Johannes is in die tronk doodgemaak. Dit belig n kant van die evangelie, waar die belofte van verlossing nie in vervulling gaan nie, omdat God iets anders beoog, iets wat in Jesus se dood natuurlik ook die geval was. Hebreers 11 skryf daaroor.

   Reply

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  christa marais

  |

  Baie goed en baie waar. Dankie!

 • Avatar

  Jan Louw

  |

  Chris. Die tema oor God se belang by die mense en die diere is vir my verskriklik belangrik. Dit gaan oor God se liefde vir mens en dier. Al ons verhoudinge is geskend deur die sondeval.
  Dankie andermaal vir jou werk.

 • Avatar

  Marie

  |

  Baie sterkte Chris! Ons verstaan die werklading ten volle!

 • Avatar

  Natascha

  |

  Baie dankie Ds, dit word opreg waardeer. gelukkig word dit nie afgestel nie. Dink dat almal die moeite opreg waardeer. Dit is soos Sonja se n voorrerg om die Bybelstudie te kan doen. Ons verstaan.
  Nogmaals dankie
  Natascha

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Geniet dit! Ek is so dankbaar dat ek die voorreg het om ander met die Woord te bedien.

 • Avatar

  Sonja

  |

  Baie dankie Ds. Chris. Ek sê ook soos ander, ek waardeer jou moeite onsettend baie. Dit is so n voorreg om so bybelstudie gids gratis te ontvang. Baie sterkte ook vir u.

 • Avatar

  Veronica

  |

  Dankie Chris. Dood reg om te wag. nou weet ek darem sal niks mis nie. Mag God jou werk ryklik seën

 • Avatar

  Andre Pienaar

  |

  Dr ons is maar te dankbaar vir die groot moeite wat u doen om hierdie stukke beskikbaar te stel. Ons is ook maar té bewus van u vol program. Neem asb u tyd. Elke stuk wat ons ontvang, word opreg waardeer.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Veronica – nee, jy het niks verkeerd gedoen nie. My program was net te vol. Ek sal DV Eksodus 19 vandag klaar maak en môre stuur. Die volgende twee weke het ek drie belangrike vergaderings wat ek moet bywoon, so die normale patroon sal eers hervat ná twee weke. Ek beplan om so drie hoofstukke per week wel te stuur. Jammer!

 • Avatar

  Veronica

  |

  Hi Chris
  Ek het sedert 21 Feb nog nie weer ‘n post in my inbox gekry nie. Net gewonder of ek dalk perongeluk iets gedruk het wat my laat unsuscribe. Ek geniet die posts geweldig en wil graag nog ontvang
  Veronica

 • Avatar

  André Kritzinger

  |

  Glipsie – intog moet uittog wees.

%d bloggers like this: