Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Opmerkings (4)

 • Avatar

  Andre

  |

  Dis is lekker om die stof te lees en te herlees (al is ek daarmee vertroud). Ek sien uit daarna om Matteus (vir die hoeveelste keer in my lewe) saam jou te lees Chris. Die lees van die Evangelies bly altyd vir my ‘n heerlike ervaring.

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Dankie André – dit voel vir my asof ek dié keer net so ‘n bietjie náder aan Matteus as evangelis kom. Ek geniet só die verskillende aksente en “eie stem” van die evangeliste wat met die lees en herlees gestalte begin kry.

   Reply

 • Avatar

  Alwyn du Plessis

  |

  Ek raak seker van die spoor af as ek die drie geslagte indelings van 14 elk=42 wil herlei na Openbaring waar die 42 (3 en ‘n halwe jaar) ook ter sprake is. Nou wil ek 42 ‘n aardse getal maak en dan se dat die 42 dui op die einde van die aardse koninkryke en dat die nuwe hemelse koninkryk nou aangebreek het. Skiet my nou behoorlik af op hierdie een.
  Dankie dat Bybelskool nou weer aan die gang is.

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Interessant. Jou gevolgtrekking is in die kol, die vertrekpunt debatteerbaar! Die 42 is nogal ‘n probleem in dié geslagsregister. Ek het nie te veel daarvan gemaak nie, want dit is nie maklik uitsorteerbaar nie. Die eerste groep het 14 geslagte met Abraham bygetel, die tweede groep het 14 geslagte as ‘n mens Dawid níé bytel nie, en die laaste groep het eintlik 14 geslagte nét as jy Jojagin wéér bytel. Een manier om dit op te los is om die ballingskap eintlik as ‘n geslag te neem, maar dit is nie iets wat maklik aanvaar sal word nie. ‘n Ander manier is om te aanvaar dat ‘n geslag in die laaste groep uitgelaat is, sodat elkeen van ons hom- of haarself as dié geslag in kan tel! Maar, helaas, die oplossing bly my ontwyk sover.

   Reply

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  christa marais

  |

  Baie goed en baie waar. Dankie!

 • Avatar

  Jan Louw

  |

  Chris. Die tema oor God se belang by die mense en die diere is vir my verskriklik belangrik. Dit gaan oor God se liefde vir mens en dier. Al ons verhoudinge is geskend deur die sondeval.
  Dankie andermaal vir jou werk.

 • Avatar

  Marie

  |

  Baie sterkte Chris! Ons verstaan die werklading ten volle!

 • Avatar

  Natascha

  |

  Baie dankie Ds, dit word opreg waardeer. gelukkig word dit nie afgestel nie. Dink dat almal die moeite opreg waardeer. Dit is soos Sonja se n voorrerg om die Bybelstudie te kan doen. Ons verstaan.
  Nogmaals dankie
  Natascha

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Geniet dit! Ek is so dankbaar dat ek die voorreg het om ander met die Woord te bedien.

 • Avatar

  Sonja

  |

  Baie dankie Ds. Chris. Ek sê ook soos ander, ek waardeer jou moeite onsettend baie. Dit is so n voorreg om so bybelstudie gids gratis te ontvang. Baie sterkte ook vir u.

 • Avatar

  Veronica

  |

  Dankie Chris. Dood reg om te wag. nou weet ek darem sal niks mis nie. Mag God jou werk ryklik seën

 • Avatar

  Andre Pienaar

  |

  Dr ons is maar te dankbaar vir die groot moeite wat u doen om hierdie stukke beskikbaar te stel. Ons is ook maar té bewus van u vol program. Neem asb u tyd. Elke stuk wat ons ontvang, word opreg waardeer.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Veronica – nee, jy het niks verkeerd gedoen nie. My program was net te vol. Ek sal DV Eksodus 19 vandag klaar maak en môre stuur. Die volgende twee weke het ek drie belangrike vergaderings wat ek moet bywoon, so die normale patroon sal eers hervat ná twee weke. Ek beplan om so drie hoofstukke per week wel te stuur. Jammer!

 • Avatar

  Veronica

  |

  Hi Chris
  Ek het sedert 21 Feb nog nie weer ‘n post in my inbox gekry nie. Net gewonder of ek dalk perongeluk iets gedruk het wat my laat unsuscribe. Ek geniet die posts geweldig en wil graag nog ontvang
  Veronica

 • Avatar

  André Kritzinger

  |

  Glipsie – intog moet uittog wees.

%d bloggers like this: