Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Opmerkings (4)

 • Avatar

  Andre

  |

  Dis is lekker om die stof te lees en te herlees (al is ek daarmee vertroud). Ek sien uit daarna om Matteus (vir die hoeveelste keer in my lewe) saam jou te lees Chris. Die lees van die Evangelies bly altyd vir my ‘n heerlike ervaring.

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Dankie André – dit voel vir my asof ek dié keer net so ‘n bietjie náder aan Matteus as evangelis kom. Ek geniet só die verskillende aksente en “eie stem” van die evangeliste wat met die lees en herlees gestalte begin kry.

   Reply

 • Avatar

  Alwyn du Plessis

  |

  Ek raak seker van die spoor af as ek die drie geslagte indelings van 14 elk=42 wil herlei na Openbaring waar die 42 (3 en ‘n halwe jaar) ook ter sprake is. Nou wil ek 42 ‘n aardse getal maak en dan se dat die 42 dui op die einde van die aardse koninkryke en dat die nuwe hemelse koninkryk nou aangebreek het. Skiet my nou behoorlik af op hierdie een.
  Dankie dat Bybelskool nou weer aan die gang is.

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Interessant. Jou gevolgtrekking is in die kol, die vertrekpunt debatteerbaar! Die 42 is nogal ‘n probleem in dié geslagsregister. Ek het nie te veel daarvan gemaak nie, want dit is nie maklik uitsorteerbaar nie. Die eerste groep het 14 geslagte met Abraham bygetel, die tweede groep het 14 geslagte as ‘n mens Dawid níé bytel nie, en die laaste groep het eintlik 14 geslagte nét as jy Jojagin wéér bytel. Een manier om dit op te los is om die ballingskap eintlik as ‘n geslag te neem, maar dit is nie iets wat maklik aanvaar sal word nie. ‘n Ander manier is om te aanvaar dat ‘n geslag in die laaste groep uitgelaat is, sodat elkeen van ons hom- of haarself as dié geslag in kan tel! Maar, helaas, die oplossing bly my ontwyk sover.

   Reply

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie. Waardeer, André!

 • Avatar

  Andre Bower

  |

  Ek dink werklik Somerstrand Gemeente is inderdaad bevoorreg om leraars soos julle te he. Ek bid dat die Here julle voortdurend sal versterk om altyd vreesloos te spreek soos die Heilige Gees die woord in jul harte plaas.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jan. Ek is bly! Moet sê, dit was een van die moeilikste take wat ek al op my geneem het. Maar dit was die moeite werd. Groete.

 • Avatar

  Jan Fielies

  |

  Baie dankie Chris vir die wonderlike Bybelstudie oor Esegiel . Dit het my baie gehelp om ‘n werkstuk te voltooi in my opleiding .

 • Avatar

  DINA BALZAR

  |

  EK WIL WEET OF DIT N MOET IS DAT MY TIENDES MOET BETAAL TERWYL EK SWAAR TREK AAN MY FINANSIES.KAN DIE HERE VIR MY OPENBAAR WAT IS DIE REGTE DING ASB

 • Avatar

  Neels Hubinger

  |

  Dagsê Chris, ek is telkens in my lees en oordenking van jou studies, beskrywings en toepassings vasgevang in die grootheid van God se plan met sy gelowiges…! Dankie vir jou kennis, toewyding en betekenisvolle lering deur passievolle omgang met God se Woord. Dit is voorwaar ‘n heerlike “reis” deur die Pentateug. Seën en vrede vir jou.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Maandeliks is goed, omdat dít is hoe jy betaal word. Sakemanne en boere gee baie keer jaarliks wanneer hulle inkomstestaat afgehandel word. Doen soos die Here jou in jou hart lei.

 • Avatar

  ANNA

  |

  Ek wil weet wanneer ek my tiende moet betaal. Is dit 1 keer per jaar(wanneer ek bonus kry) of elke maand, wanneer ek my salaris kry? Ek wil graag weet, sodat ek reg voor die Here moet doen( ek gee bonusmaand 10de daarvan en elke maand gee ek dankoffer). Dankie .

 • Avatar

  Jurie

  |

  Numeri was vir nog nog altyd ‘n boek met ‘n paar belangrike gebeurtenisse, en met groot dele tussenin wat vir my vreemd, verwyderd en onbelangrik gelyk het. Ek sien uit om dit in hierdie reeks beter te ontgin en verstaan. Dankie vir die geleentheid.

%d bloggers like this: