Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Comments (4)

 • Avatar

  Andre

  |

  Dis is lekker om die stof te lees en te herlees (al is ek daarmee vertroud). Ek sien uit daarna om Matteus (vir die hoeveelste keer in my lewe) saam jou te lees Chris. Die lees van die Evangelies bly altyd vir my ‘n heerlike ervaring.

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Dankie André – dit voel vir my asof ek dié keer net so ‘n bietjie náder aan Matteus as evangelis kom. Ek geniet só die verskillende aksente en “eie stem” van die evangeliste wat met die lees en herlees gestalte begin kry.

   Reply

 • Avatar

  Alwyn du Plessis

  |

  Ek raak seker van die spoor af as ek die drie geslagte indelings van 14 elk=42 wil herlei na Openbaring waar die 42 (3 en ‘n halwe jaar) ook ter sprake is. Nou wil ek 42 ‘n aardse getal maak en dan se dat die 42 dui op die einde van die aardse koninkryke en dat die nuwe hemelse koninkryk nou aangebreek het. Skiet my nou behoorlik af op hierdie een.
  Dankie dat Bybelskool nou weer aan die gang is.

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Interessant. Jou gevolgtrekking is in die kol, die vertrekpunt debatteerbaar! Die 42 is nogal ‘n probleem in dié geslagsregister. Ek het nie te veel daarvan gemaak nie, want dit is nie maklik uitsorteerbaar nie. Die eerste groep het 14 geslagte met Abraham bygetel, die tweede groep het 14 geslagte as ‘n mens Dawid níé bytel nie, en die laaste groep het eintlik 14 geslagte nét as jy Jojagin wéér bytel. Een manier om dit op te los is om die ballingskap eintlik as ‘n geslag te neem, maar dit is nie iets wat maklik aanvaar sal word nie. ‘n Ander manier is om te aanvaar dat ‘n geslag in die laaste groep uitgelaat is, sodat elkeen van ons hom- of haarself as dié geslag in kan tel! Maar, helaas, die oplossing bly my ontwyk sover.

   Reply

Leave a comment

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie, Jan. John Walton, bekende en gerekende Ou Testamentikus, sê, ons moet altyd onthou dat die teks geïnspireer is en uitgelê moet word. Ons is nie geïnspireer nie. Ons kennis is nie geïnspireer nie. Daarom doen ons die teks geweld aan as ons ons eie menings inlees in die teks, of ons kennis gebruik om die boodskap van die Bybel te verander of verwerp.

 • Avatar

  Jan Louw

  |

  Chris,
  Die rede van Moses is ingebed in historiese werklikhede. Ek het waardering daarvoor dat jy dit geskiedenis noem. Ek kan nie verstaan dat die teologie in ons tyd, hierdie geskiedenis wil vervang met onsekere mondelinge oorleweringe wat eers in die ballingskaptyd neergepen is as die “verhaal” van Israel nie.

 • Avatar

  Fanie van Emmenes

  |

  Goeie dag, ek sien met verwagting uit na die studie oor Deuteronomium, vrede vir jou en die gemeente wat God aan jou toevertrou het.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Ria. Nog nie, behalwe dit wat ek hier in Openbaring en in die profetiese rede van Matteus (en die ander plekke in die evangelies) en in Paulus se briewe aan die Tessalonisense kwytgeraak het. Jy sal dit daar kan opspoor.

 • Avatar

  Ria vd Merwe

  |

  Hi Ds. Chris,

  Baie dankie vir al die wonderlike inligting! Ek wil graag hoor of daar ‘n studie is oor die
  wederkoms?

 • Avatar

  Dirk Botha

  |

  Hoe maak ek om die Bybelstudie oor die boek Romeine te bekom?

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Amanda. Hebreërs 6:2 praat in die Grieks van βαπτισμῶν, wat “dope” beteken. Dit word in die NAV en OAV verkeerdelik in die enkelvoud vertaal.
  Jy sal dit bv. in die NIV reg vertaal kry met “cleansing rites” of in die voetnoot daarby met “baptisms”. Vandaar my verduideliking dat dit met Joodse reinigingsgebruike of inlywingsrites sowel as die Christelike doop verband kan hou. Die verwysings is in my bydrae.

%d bloggers like this: