Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Opmerkings (2)

 • Avatar

  3ekleer

  |

  Hallo Chris, kan jy dalk net laat weet water vertaling jy gebruik?
  2 opmerkings 1)…NLV sê vers3 “Die Seun weerkaats God se heerlikheid” dus geen verskil tussen Hom en God
  …2) engele spesifiek gestuur vir mense wat gered gaan word

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Ek gebruik meesal die BDV – Bybel Direkte Vertaling. Oor 1) Die NAV vertaal: “Uit Hom straal die heerlikheid van God en Hy is die ewebeeld van die wese van God.” Die OAV vertaal nader aan die oorspronklike: “Hy, wat die afskynsel is van sy heerlikheid en die afdruksel van sy wese.” Die Griekse woord is apaugasma (word net hier in die NT gebruik) wat beteken “gereflekteerde lig” of “skynsel” of “luminous” of “radiance”, amper soos ‘n vuurvliegie of gloeiwurm of “glowstick” se gloed. Eugene Peterson vertaal in The Message: “This Son perfectly mirrors God, and is stamped with God’s nature.” Jesus is dus die lig van God wat ons kan waarneem. Hulle is dus dieselfde in terme van hulle wese of substansie, maar verskillend in persoon. Oor 2) ja, hulle word ingespan in God se hulp aan gelowiges, maar het ook breër funksies, bv. in die natuur.

   Reply

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  christa marais

  |

  Baie goed en baie waar. Dankie!

 • Avatar

  Jan Louw

  |

  Chris. Die tema oor God se belang by die mense en die diere is vir my verskriklik belangrik. Dit gaan oor God se liefde vir mens en dier. Al ons verhoudinge is geskend deur die sondeval.
  Dankie andermaal vir jou werk.

 • Avatar

  Marie

  |

  Baie sterkte Chris! Ons verstaan die werklading ten volle!

 • Avatar

  Natascha

  |

  Baie dankie Ds, dit word opreg waardeer. gelukkig word dit nie afgestel nie. Dink dat almal die moeite opreg waardeer. Dit is soos Sonja se n voorrerg om die Bybelstudie te kan doen. Ons verstaan.
  Nogmaals dankie
  Natascha

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Geniet dit! Ek is so dankbaar dat ek die voorreg het om ander met die Woord te bedien.

 • Avatar

  Sonja

  |

  Baie dankie Ds. Chris. Ek sê ook soos ander, ek waardeer jou moeite onsettend baie. Dit is so n voorreg om so bybelstudie gids gratis te ontvang. Baie sterkte ook vir u.

 • Avatar

  Veronica

  |

  Dankie Chris. Dood reg om te wag. nou weet ek darem sal niks mis nie. Mag God jou werk ryklik seën

 • Avatar

  Andre Pienaar

  |

  Dr ons is maar te dankbaar vir die groot moeite wat u doen om hierdie stukke beskikbaar te stel. Ons is ook maar té bewus van u vol program. Neem asb u tyd. Elke stuk wat ons ontvang, word opreg waardeer.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Veronica – nee, jy het niks verkeerd gedoen nie. My program was net te vol. Ek sal DV Eksodus 19 vandag klaar maak en môre stuur. Die volgende twee weke het ek drie belangrike vergaderings wat ek moet bywoon, so die normale patroon sal eers hervat ná twee weke. Ek beplan om so drie hoofstukke per week wel te stuur. Jammer!

 • Avatar

  Veronica

  |

  Hi Chris
  Ek het sedert 21 Feb nog nie weer ‘n post in my inbox gekry nie. Net gewonder of ek dalk perongeluk iets gedruk het wat my laat unsuscribe. Ek geniet die posts geweldig en wil graag nog ontvang
  Veronica

 • Avatar

  André Kritzinger

  |

  Glipsie – intog moet uittog wees.

%d bloggers like this: