Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Opmerkings (2)

 • Avatar

  SAlwyn

  |

  Dankie Chris Help met vers 4 van hoofstuk 1 Ek lees dit anders Sewe seuns Elke seun kry elke sewende jaar ‘n geleentheid om die partytjie aan te bied Waar interpreteer ek verkeerd

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Hi Alwyn – letterlik staan daar in Job 1:4: “En sy seuns was gewoond om ’n maaltyd te gaan hou in die huis van elkeen op sy dag.” Daar is verskil van mening of “sy dag” op ‘n seun se verjaarsdag dui en of dit doodgewoon dui op ‘n onderlinge reëling. Elke sewende jaar is egter nie die bedoeling nie. Ek interpreteer dit dat dié dag nie op ‘n verjaarsdag dui nie, maar op ‘n onderlinge reëling wat ‘n week lank geduur het. Nie net het elkeen dan sy beurt gekry nie, maar dit het herhaal, sodat hulle lewe eintlik een voortdurende fees was. Ek oordryf moontlik om dié patroon as ‘n weeklikse een te beskryf, maar probeer daarmee die punt maak dat hulle lewens om dié feesvierings gedraai het.

   Reply

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  Jan Duvenage

  |

  Ek het ongelukig die studie oor Esegiel nie gekry nie. Aangesien ek en my vrou nou met Esegiel besig is, vra ek asb of u dit na my epos kan stuur.dit

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Dankie. Waardeer, André!

 • Avatar

  Andre Bower

  |

  Ek dink werklik Somerstrand Gemeente is inderdaad bevoorreg om leraars soos julle te he. Ek bid dat die Here julle voortdurend sal versterk om altyd vreesloos te spreek soos die Heilige Gees die woord in jul harte plaas.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Jan. Ek is bly! Moet sê, dit was een van die moeilikste take wat ek al op my geneem het. Maar dit was die moeite werd. Groete.

 • Avatar

  Jan Fielies

  |

  Baie dankie Chris vir die wonderlike Bybelstudie oor Esegiel . Dit het my baie gehelp om ‘n werkstuk te voltooi in my opleiding .

 • Avatar

  DINA BALZAR

  |

  EK WIL WEET OF DIT N MOET IS DAT MY TIENDES MOET BETAAL TERWYL EK SWAAR TREK AAN MY FINANSIES.KAN DIE HERE VIR MY OPENBAAR WAT IS DIE REGTE DING ASB

 • Avatar

  Neels Hubinger

  |

  Dagsê Chris, ek is telkens in my lees en oordenking van jou studies, beskrywings en toepassings vasgevang in die grootheid van God se plan met sy gelowiges…! Dankie vir jou kennis, toewyding en betekenisvolle lering deur passievolle omgang met God se Woord. Dit is voorwaar ‘n heerlike “reis” deur die Pentateug. Seën en vrede vir jou.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Maandeliks is goed, omdat dít is hoe jy betaal word. Sakemanne en boere gee baie keer jaarliks wanneer hulle inkomstestaat afgehandel word. Doen soos die Here jou in jou hart lei.

%d bloggers like this: