Bybelskool

Chris van Wyk

Ek is gemeenteleraar by Somerstrand gemeente, Port Elizabeth. My passie in die lewe is om God bo alles te dien en gelowiges in geloofsvorming te begelei. I am pastor at Summerstrand congregation, Port Elizabeth. My passion in life is to serve God above all and to lead believers in faith formation.

Opmerkings (2)

 • Avatar

  Leandre

  |

  Goeienaand ds.
  Ek wil net weet wat is die Bybel se siening oor verassing. Is dit reg of verkeerd en waarom? Ek besef dat jou liggaam ‘n tempel van God is. Ek self verkies begrafnis bo verassing, maar ek wil net weet hoekom verassing as verkeerd gesien kan word – gebaseer op die Bybel natuurlik.

  Reply

  • Avatar

   Chris van Wyk

   |

   Ek het nog nie baie hieroor gelees nie, so ek sal graag van ander wil hoor. Hoe ek dit het, is dat Christene deur die eeue verkies het om liggame te begrawe weens die hoë waarde wat aan die liggaam as die tempel van die Heilige Gees gegee is (1 Kor. 6). Die liggaam keer ook terug tot die aarde omdat dit vanuit die aarde gemaak is, soos Gen. 1 ons herinner. Maar, dit was nie ‘n dogma of ‘n wet wat dwingend uit die Bybel afgelei is nie. Daarom was daar baie wat ook regdeur die eeue die opsie vir verassing uitgeoefen het en dit steeds doen. Daarmee is niks verkeerd nie, hoewel daar baie te sê is vir die simboliek van die begrafnis wat sterk met die belydenis van die “opstanding van die vlees” verbind kan word. Dit bly egter ‘n persoonlike keuse.

   Reply

Maak 'n opmerking

Onlangse kommentaar

 • Avatar

  christa marais

  |

  Baie goed en baie waar. Dankie!

 • Avatar

  Jan Louw

  |

  Chris. Die tema oor God se belang by die mense en die diere is vir my verskriklik belangrik. Dit gaan oor God se liefde vir mens en dier. Al ons verhoudinge is geskend deur die sondeval.
  Dankie andermaal vir jou werk.

 • Avatar

  Marie

  |

  Baie sterkte Chris! Ons verstaan die werklading ten volle!

 • Avatar

  Natascha

  |

  Baie dankie Ds, dit word opreg waardeer. gelukkig word dit nie afgestel nie. Dink dat almal die moeite opreg waardeer. Dit is soos Sonja se n voorrerg om die Bybelstudie te kan doen. Ons verstaan.
  Nogmaals dankie
  Natascha

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Geniet dit! Ek is so dankbaar dat ek die voorreg het om ander met die Woord te bedien.

 • Avatar

  Sonja

  |

  Baie dankie Ds. Chris. Ek sê ook soos ander, ek waardeer jou moeite onsettend baie. Dit is so n voorreg om so bybelstudie gids gratis te ontvang. Baie sterkte ook vir u.

 • Avatar

  Veronica

  |

  Dankie Chris. Dood reg om te wag. nou weet ek darem sal niks mis nie. Mag God jou werk ryklik seën

 • Avatar

  Andre Pienaar

  |

  Dr ons is maar te dankbaar vir die groot moeite wat u doen om hierdie stukke beskikbaar te stel. Ons is ook maar té bewus van u vol program. Neem asb u tyd. Elke stuk wat ons ontvang, word opreg waardeer.

 • Avatar

  Chris van Wyk

  |

  Hi Veronica – nee, jy het niks verkeerd gedoen nie. My program was net te vol. Ek sal DV Eksodus 19 vandag klaar maak en môre stuur. Die volgende twee weke het ek drie belangrike vergaderings wat ek moet bywoon, so die normale patroon sal eers hervat ná twee weke. Ek beplan om so drie hoofstukke per week wel te stuur. Jammer!

 • Avatar

  Veronica

  |

  Hi Chris
  Ek het sedert 21 Feb nog nie weer ‘n post in my inbox gekry nie. Net gewonder of ek dalk perongeluk iets gedruk het wat my laat unsuscribe. Ek geniet die posts geweldig en wil graag nog ontvang
  Veronica

 • Avatar

  André Kritzinger

  |

  Glipsie – intog moet uittog wees.

%d bloggers like this: